jonge professors
jonge professors Mini Professors

Er is inmiddels weer veel te doen in de stad

23 september 2020 om 15:00 Activiteiten

AMERSFOORT Hoewel we in de tweede golf qua coronabesmettingen bevinden, gaan steeds meer verenigingen en kleinschalige even weer van start. Uiteraard met inachtneming van de geldende ‘nieuwe normaal’-maatregelen.

Via Deel je nieuws (eenmalige registratie) zijn lokale evenementen gratis aan te kondigen op onze website en maakt het bericht direct kans op publicatie in de papieren editie van De Stad Amersfoort.

23 september 2020

[Wie of wat verbindt verschil?
[20:00-22:00 Vogelplein 1
Welke verschillen moeten er in onze stad verbonden worden? Waar is dat noodzakelijk? Een hoop verschillen bestaan gewoon en ieder doet zijn ding. Maar soms schuurt het. Waar het meest? Het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies verzorgt in het kader van de Vredesweek een bijeenkomst rondom deze vragen. Op de avond gaat het platform in gesprek met Meryem Kilic-Karaaslan (bestuurskundige) en Abdellah Salama (jeugdhulpverlener). Kilic-Karaaslan kijkt naar deze vragen met een helikopterview, Salama is een man van de praktijk. En de deelnemers aan dit gesprek komen met hun eigen vragen en ervaringen. De bijeenkomst wordt gestreamed en is live en achteraf te bekijken via: kerkdienstgemist de Bron Amersfoort. Aanmelden via ellyboon@dds.nl.

24 september 2020

[Nieuw: Klimaatcursus de groene verandering (foto)
[19:15 Schothorsterlaan 21
Na alle veranderingen van de afgelopen tijd wordt steeds duidelijker wat invloed van de mens op het klimaat is en andersom. In het Groene Huis, met een grote zaal en een kleine groep, kunnen ze aan de slag. Hilda Feenstra, auteur van ‘Duurzaam zijn moet je durven’, geeft op de eerste avond een inspirerende sessie. Met actuele thema’s worden mensen uitgedaagd kennis en ervaringen te delen en een ‘groene’ actie te ondernemen die impact op het uitputten en opwarmen van de aarde vermindert. Deze cursus helpt om inzicht te krijgen in de issues die spelen rond klimaatvriendelijke keuzes en helpt om duurzame uitdagingen aan te gaan. Meer informatie: www.ivnamersfoort.nl.

25 september 2020

[Chassidische vertelling in De Expeditie
[14:30 Schimmelpenninckkade 30
Een chassidisch verhaal wordt verteld en geduid met behulp van de levensboom uit de wereld van de kabbala. Ieders reactie maakt het verhaal rijker en meer gelaagd. De essentie wordt verdiept met behulp van meditatie. Opgave een dag tevoren gewenst: tel. 033-4753001 (13,50 euro).


Klimaatcursus de groene verandering - IVN

[Mini festival The Porch 25 en 26 september
[16.00 Het Nieuwe Stadsterras, Oliemolenhof
De Amersfoortse cultuur- en poppodia Kosmik en FLUOR komen met een waardige afsluiting van de zomer. Een mini-festival met intieme concerten van grote namen.
Het Nieuwe Stadsterras verwelkomt artiesten van kaliber waaronder Altin Gün, Elias Mazian en Gerson Main. Ook Blaudzun - in kleinere semi-akoestische bezetting - is één van de artiesten tijdens The Porch. The Porch betekent twee dagen lang een vol programma in een kleine, intieme setting en akoestische of semi-akoestische optredens.

The Porch start vrijdag 25 september om 16.00 uur, met een bomvolle programmering tot 23.00 uur. Op zaterdag zijn de ‘festivalgangers’ al vanaf 12.00 uur welkom op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad en gaat het programma door tot 23:00 uur. Er is plek voor maximaal 250 gasten tegelijkertijd: www.hetnieuwestadsterras.nl.

26 september 2020

[Rommelmarkt Wijkje 77
[10.00 - 15.00 Leenaert Nicasiusstraat - Leenaert Nicasiusdwarsstraat
In Wijkje 77 vindt de jaarlijkse rommelmarkt dit jaar coronaproof plaats. Kom struinen langs de kramen en kleedjes van buurtbewoners van 10.00 tot 15.00 uur.

[Repaircafé Nieuwland
[10:00 - 13:00 Zeldertsedreef 2
In de Wijkboerderij Nieuwland draait het allemaal om repareren. Diverse vrijwillige reparateurs staan klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Wijkbewoners die het Repaircafé bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repaircafé weten bijna altijd raad. Door repareren te promoten, willen ze bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.

[Burendag bij De Blije Boomgaard
[10.00 - 12.00 Droevendalsesteeg 7
Alle buren/buurtgenoten zijn uitgenodigd bij B&B/vergaderlocatie De Blije Boomgaard (www.deblijeboomgaard.nl). Tussen 10.00 en 12.00 uur is er een kopje koffie en een zoete lekkernij. Tevens is er de mogelijkheid om de B&B en vergaderruimte te bezichtigen.

[Mini festival The Porch
[12.00 Het Nieuwe Stadsterras, Oliemolenhof
Kijk voor meer informatie bij 25 september en online op www.hetnieuwestadsterras.nl.

27 september 2020

[Vlooienmarkt Hamseweg (foto)
[9:00 Hamseweg
Voor de eerste keer een vlooienmarkt op het evenemententerrein de Hamseweg in Amersfoort. Deze markt staat vol met tweedehands spulletjes zoals tweedehands hands kleding, curiosa, antiek, glaswerk, meubels en meer. De entree bedraagt 3,00 euro, inlichtingen via tel. 0343-442962.


Vlooienmarkt aan de Hamseweg - Jo-Jo

[Beethoven in Muziek op de Berg
[16:00 Dr. A. Kuijperlaan 2
Het Trio in G voor fluit, fagot en piano bevond zich tussen de papieren die Beethoven na zijn dood achterliet. De Nederlandse componist Jan Koetsier maakte in de jaren zeventig voor het Glinka Trio ook zo’n ‘magnum opus’ voor dezelfde combinatie. Beide werken worden deze middag gespeeld door de Amersfoortse musici Thomas Dulfer (fagot), Francien Post (fluit) en Cees-Willem van Vliet (piano). Kaarten verkrijgbaar voor 12,00 euro via www.beethovenincontrast.eventbrite.nl.

30 september 2020

[Startbijeenkomst Senia Leesclub literatuur
[10:30 Engweg 7
Wie juist in deze coronaperiode meer tijd heeft om mooie boeken te lezen en de behoefte om de leeservaring met anderen te delen, is welkom bij een Senia-leesclub, om nieuwe mensen te ontmoeten en inspirerende gesprekken te voeren. Met inachtneming van de dan geldende regels gaan ze weer van start met (kleine) leesclubs rondom diverse programma’s: literatuur, (kunst)geschiedenis, biografieën, filosofie, Engels, Duits en Frans. De leesgroepen maken een keuze uit een gevarieerde boekenlijst, opgesteld door deskundigen. De boeken worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Voor meer informatie: www.senia.nl. Aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl.

2 oktober 2020

[Baby Sensory: een ouder en baby activiteit
[12:00 Plataanstraat 20
Raising Kids wil belangrijke informatie aanbieden over de ontwikkelingsfase waar een baby in zit en laat verschillende manieren zien om de baby’s ontwikkeling te stimuleren met muziek, massage, baby gebarentaal en nog vele andere activiteiten. Aanmelding via: raising-kids.nl

[Mini Professors (2 tot en met 4 jaar) (hoofdfoto)
[14:45 Plataanstraat 20
Mini Professors is een wetenschappelijk programma voor jonge kinderen. In de leeftijd van 2 tot 6 jaar willen kinderen niets liever dan nieuwe dingen leren en ontdekken. Met de lessen van Mini Professors krijgen ze de kans om te ontdekken, door onder andere zelf proefjes te doen. Om de week op vrijdag is deze les. Aanmelding via: raising-kids.nl.

3 oktober 2020

[Kabbala en de vier elementen
[10:30 Schimmelpenninckkade 30
In de wereld van de kabbala wordt met de vier elementen gewerkt: aarde, water, lucht en vuur worden verkend en beleefd in het lichaam. Oefeningen en meditatie helpen bij het verdiepen van inzichten. Kosten: 40,00 euro, in De Expeditie. Informatie en opgave voor 28 september bij Magda van der Ende: tel. 033-4753001.

[Aanmelden residenties Roundabout Europe
[16:00 Lieve Vrouwekerkhof 13
Artiesten en gezelschappen kunnen zich tot 31 december aanmelden voor Roundabout Europe, een circuit van residenties en ondersteuning voor makers van buitentheater. Dit is een nieuw project van vijf Europese festivals, onder leiding van Spoffin. Roundabout Europe richt zich met name op aankomende makers en gezelschappen die zich op een keerpunt in hun artistieke ontwikkeling bevinden. Geselecteerde theatermakers en groepen krijgen de kans twee residenties in twee verschillende landen te doen. Makers krijgen toegang tot nieuwe doelgroepen en netwerken en professionele ondersteuning, zodat zij in staat zijn hun werk professioneler, zelfkritischer, duurzamer, economischer en winstgevender te maken, zonder aan artistieke waarden in te boeten. Het aanvraagformulier en meer informatie is te vinden op roundabouteurope.eu.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie