Avondbeklimmingen van de Onze Lieve Vrouwetoren.
Avondbeklimmingen van de Onze Lieve Vrouwetoren. Sjoerd Mouissie

Een Amersfoorts activiteitenoverzicht: zit er iets voor jou bij?

23 oktober 2019 om 12:15 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

23 oktober 2019

Amersfoort

Sociale impact bij fotoclub Keistad
20:00 Smallepad 30
De resultaten van de opdracht: maak een documentaire in vijf foto's worden besproken. Sociale impact is het onderwerp van de nieuwe presentatie. Geïnteresseerden zijn welkom. Kijk op fotoclubkeistad.nl of mail naar info@fotoclubkeistad.nl

Kiezen uit het wijnschap
20:00 Zuidsingel 67
Start van de cursus 'Kiezen uit het wijnschap van de supermarkt' bij Boeken, Bonen & Blaadjes. Opgeven via www.vuamersfoort.nl.

24 oktober 2019

Amersfoort

Lezing over Kaas
12:00 Emiclaerhof 18
Een lezing over kaas in Boekhandel Riemer. Hittjo Homan zal alles vertellen over het maken van kaas. Vanzelfsprekend krijgt elke bezoeker de kaas te proeven. Daarbij wordt ook een goed glas wijn en/of port geserveerd. Kosten 10,00 euro per persoon. Aanmelden via www.boekhandelriemer.nl of in de winkel.

Ontmoeting voor ouderen in Zielhorst
14:00 Pullstraat 3
Een kopje koffie of thee drinken met leeftijdsgenoten en ondertussen een spelletje doen, sjoelen of gewoon gezellig kletsen. Dat kan elke donderdagmiddag in 't Middelpunt aan het Spinetpad 2 in Zielhorst tijdens de 'ontmoeting voor ouderen'. De middag is van 14.00 tot 16.00 uur en het eerste kopje koffie of thee is gratis.

Sprookjespoppentheater De wonderschelp
15:00 Griendwerkerstraat, 52 52
Sprookjespoppentheater Poppentheater Jodokus speelt op 23 en 24 oktober het sprookje "De wonderschelp" Een dappere zeemeermin gaat samen met vriendje vis op zoek naar de wonderschelp. Prijs 4,50 euro en 5,50 euro (volwassenen). Reserveren noodzakelijk. Voor kinderen vanaf 4 jaar Kijk op http://www.theaterjodokus.nl.

Expositie Vana Fotografie - Be You Tiful
18:30 Woestijgerweg 3
Marlot Witteveen, de oprichter van Vana Fotografie heeft een expositie in Amersfoort. Deze expositie gaat over vooroordelen en stigma's. Er is muziek, en er zijn hapjes, drankjes en kraampjes.

Jekyll & Hyde, Een avond over goed en kwaad
19:00 Langestraat 33
Een avond over goed en kwaad in boekhandel Veenendaal. Zit het goede èn het kwade in ons? Het zit in ieder geval in Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll & De Heer Hyde, het derde deel in de Wereldklassiekerreeks van BlossomBooks dat op 21 oktober verschijnt. Daarna volgt een nieuwe ronde van de Bookquiz, met leuke prijzen. De toegang is gratis; wel graag reserveren. Meer informatie op www.libris.nl/veenendaal.

Workshop 'Duurzame inzetbaarheid'
19:00 Mooierstraat 18
Tijdens deze interactieve workshop met een ervaren, energieke loopbaancoach krijg je nieuwe inzichten en praktische info waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt. Aanmelden kan via hello@bluryourlife.com.

Cafe Zin! Over lijkwades en zo ..
20:00 Westsingel 30
Bezinnende en praktische voorbereiding op de dood. Deze avond is er gelegenheid om met elkaar en met een gast hierover te praten, op een bezinnende en praktische manier. De gast is Marijke Ott, van Atelier Alewijn in het Soesterkwartier. Zij ontwerpt en verkoopt lijkwades en doet dat vaak samen met de direct betrokkenen. Frits van Kempen zal haar interviewen. Kosten: 7,50 euro.

25 oktober 2019

Amersfoort

Kinderrondleiding door de binnenstad
11:00 Krankeledenstraat 30
Abe voert kinderen mee langs de Koppelpoort en vertelt van de spannende belegering van Amersfoort in 1427. Ook vertelt hij het verhaal van de excentrieke jonker Everhard Meyster en de afkomst van de naam Keientrekkers voor de Amersfoorters. (vanaf 7 jaar)

Winter Star Talentenjacht Tour
21:00 Soesterweg 398
Een Winter Star" Talentenjacht Tour met ervaren juryleden en gastoptredens. Kandidaten kunnen zich nog aanmelden via: wintertalenten@gmail.com. De Winter Star Talentenjacht is een concept waar vijftien horecaondernemers in Nederland aan meedoen. Vrij entree.

26 oktober 2019

Amersfoort

Repaircafé Nieuwland
10:00 Zeldertsedreef 2
In de Wijkboerderij Nieuwland draait het allemaal om repareren tussen 10.00 en 13.00 uur. Er staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Wijkbewoners die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee.

Govert van Brakel over 100 jaar radio
11:00 Langestraat 33
Oud-radiopresentator Govert van Brakel is te gast op de eerste verdieping van boekhandel Veenendaal. Hij geeft een lezing naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek Moet je horen, over 100 jaar radio. De toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden vanwege het beperkte aantal zitplaatsen. Het boek Moet je horen zal vanaf half oktober verkrijgbaar zijn voor 24,50 euro.

Herfst fiets- en wandeltocht VlinderHuys
13:00 Barchman Wuytierslaan 51
De herfsttocht staat in het teken van de wisseling van de seizoenen. Verzamelen en vertrek vanaf het VlinderHuys. Voor deelname graag uiterlijk donderdag 24 oktober opgeven door een mailtje naar ajvankeken@kpnmail.nl. Kosten 5,00 euro.

Share & Live Event
19:00 Paladijnenweg 251
Thema avond over geestelijk welzijn. Niet iedereen staat weleens stil bij het feit dat eenzaamheid een veel voorkomend probleem is in de wereld. Ook in Nederland zijn ruim 1 miljoen mensen eenzaam. Share & Live wil dit probleem bespreekbaar maken. Meer informatie op: shareandlive.nl.

Avondbeklimmingen op de Toren
19:00 Krankeledenstraat 30
Met de gids mee naar de top van de toren voor een prachtig uitzicht over de binnenstad. Reserveren is noodzakelijk. www.vvvamersfoort.nl of via info@vvvamersfoort.nl

27 oktober 2019

Amersfoort

Nonnetjesrit
8:15 Groenmarkt 3-5
De Nonnetjesrit is een traditie sinds 1989 en een 'must' voor iedere motorrijder en wordt twee keer per jaar gereden. Verzamelen vanaf 8.15 uur op de Groenmarkt/Café 't Nonnetje. Voorinschrijving is niet nodig. Bij de koffiedames zijn entreekaarten te koop (25,00 euro).

Start Poppenspelseizoen Brinkhorst
15:00 Wageningseberg 43
Het nieuwste spel is een traditioneel Jan Klaassenspel. Toegang 6,00 euro. Leeftijd: 4+. Aanmelden via poppentheatercassiopeia.nl/reserveren of 0334657206.

Soulboat 30+ dansfeest
15:00 Kleine Koppel 17
Iedere laatste zondag van de maand draait de Soulboat-DJ dansmuziek vanaf de jaren '70 tot de huidige top 40. Online-kaartverkoop via Faceboek-pagina van Soulboat Amersfoort. 1 november 2019

1 november 2019

Vathorst

Smart ontmoet Shanty in najaarsconcert
19.30 zaal open Kruispuntkerk Terschellingkade 22
Deze unieke samenwerking wordt een sfeervolle ontmoeting tussen twee grote koren in verschillende zangstijlen en repertoire. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Toegangskaarten kosten 10,00 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal. Voor meer informatie www.gedeelde-smart.nl en www.shantikoorwestenwind.nl.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie