Praat op woensdagavond 3 april mee met deskundigen over de worsteling met de smartphone.
Praat op woensdagavond 3 april mee met deskundigen over de worsteling met de smartphone. Rensenfotografie

Praat mee over de worsteling van tieners en ouders met de smartphone

28 maart 2024 om 19:04 Activiteiten

AMERSFOORT Op veel scholen mag de mobiele telefoon niet meer mee de klas in. Moet de telefoon daar eigenlijk helemaal verbannen worden? En hoe ga je als ouder thuis om met het gebruik van het mobieltje? Nederlandse kinderen brengen meer tijd door op hun scherm dan ooit tevoren. Scholieren zitten gemiddeld vijf uur per dag op hun smartphone.

Sociale media beloofden ons de wereld te verbinden – tegelijkertijd zijn jongeren in het tijdperk van TikTok, Instagram en Facebook ongelukkiger, onzekerder en eenzamer dan voorheen. Hoe ga je als ouder of docent om met smartphonegebruik? Praat op woensdagavond 3 april mee met deskundigen over de worsteling met de smartphone.  

SPREKERS

Dr. Justine Pardoen is deze avond aanwezig als spreker en expert. Sinds 2002 verdiept ze zich intensief in het mediagebruik van kinderen, de gevolgen daarvan voor de mediaopvoeding. Ze vertaalt alle wetenschappelijke informatie naar de dagelijkse praktijk van ouders, docenten en andere professionals. Ze richtte eerder samen met partners Ouders Online op (1996), Mijn Kind Online (2004) en Mediaopvoeding.nl (2010). Samen met met Freek Zwanenberg leidt ze het Bureau Jeugd en Media.

Johan Prenger, docent op Het Element, vertelt over de nieuwe regels die gelden op Het Element.

Deze interactieve avond is geschikt voor ouders en professionals, zoals bijvoorbeeld docenten. En is georganiseerd door Nieuwsplein33.
Datum: 3 april van 20.00 tot 21.30, inloop 19.30 uur, De Bibliotheek het Eemhuis, Eemplein 71. Kosten: gratis.

Graag aanmelden voor deze avond via: https://www.bibliotheekeemland.nl/Actueel/agenda/smartphone-nieuwsplein33.html


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie