‘Ik houd hoop op een nieuwe Elfstedentocht’

11 jan, 08:00 Achtergrond
Eigen foto
Chris Hop (met witte muts) denkt niet dat de Elfstedentocht nog een keer verreden wordt.
Chris Hop (met witte muts) denkt niet dat de Elfstedentocht nog een keer verreden wordt.

AMERSFOORT Het is inmiddels alweer 25 jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht werd verreden. Samen met vijf Amersfoorters blikken we terug op glorieuze tijden. ,,Hoop doet leven, laten we dus hopen op een nieuwe Tocht.” (Veel Amersfoorters reageerden op onze oproep, waarvoor dank namens de redactie. Helaas konden we slechts het verhaal van enkelen optekenen.) Vijf Amersfoorters blikken terug op de editie van 1997. 

Chris Hop (71): ,,Laat ik eerst mijn vrees uitspreken. Ik denk namelijk niet dat de Elfstedentocht nog een keer verreden wordt. Dit heeft vooral te maken met de klimaatverandering die de wereld in zijn greep heeft. Ikzelf heb mijn lidmaatschap inmiddels opgegeven, maar dat heeft vooral met mijn leeftijd te maken. Natuurlijk houd ik hoop, maar als ik eerlijk ben, heb ik er een hard hoofd in. De laatste keer, in 1997 waar ik dus ook aan meedeed, was het al ‘kiele kiele’ met die ijstransplantaties en zo. Maar goed, hoop doet leven!”

,,In totaal heb ik ‘m drie keer gereden, in 1985, 1986 en dus 1997”, vervolgt Hop. ,, De eerste keer in 1985 was voor velen en ook voor mij natuurlijk een hele belevenis. Het was toen al 22 jaar geleden dat de la..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.