Jongeren en de derde lockdown: over Discord, frisse lucht en goede voornemens

7 jan, 07:00 Corona
Eigen foto
Lege pleinen en straten na 17.00 uur (zoals op de foto in Nijkerk) zijn tekenend voor deze winterperiode.
Lege pleinen en straten na 17.00 uur (zoals op de foto in Nijkerk) zijn tekenend voor deze winterperiode.

REGIO Allemaal gaan we het nieuwe jaar in met een nieuwe lockdown: de feestdagen werden gevierd in een klein gezelschap. De dagen zijn donker en koud. Voor iedereen een hard gelag, en voor de jongere generatie misschien nog des te meer. Zij hebben van het virus weinig te vrezen, maar zitten toch ook weer in isolatie Hoe gaat de Nijkerkse jeugd hier mee om?

Meinhard (17), Jelle, Nathan en David (18) vertellen over hun ervaringen met corona, de coronamaatregelen en de lockdowns. Alle vier zijn ze druk bezig met hun studies in Utrecht, Leiden en Amersfoort, waarvan de lessen nu vaak online plaatsvinden.

Jelle heeft moeite met de online lessen: „Het is moeilijk, want tijdens een online les is het makkelijk om afgeleid te raken. Met één klik zit je op Youtube of Netflix, of je pakt gewoon je mobiel erbij. Er is natuurlijk ook niemand meer om je te controleren op je huiswerk of opdrachten.” De andere jongens zijn het daar allemaal wel mee eens, maar Nathan voegt toe: „Als je gewoon je verantwoordelijkheid neemt, kunnen online lessen ook best handig zijn. Je hebt meer vrijheid om je eige..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.