Bomans bezocht Amersfoort twee keer: aan het begin en aan het eind van zijn faam

27 dec, 21:11 Achtergrond
Uit het boek 'Herinneringen aan Godfried Bomans'
Bomans rond de tijd dat hij in Amerfoort optrad.
Bomans rond de tijd dat hij in Amerfoort optrad.

AMERSFOORT Het was in december 2021 vijftig jaar terug dat Godfried Bomans overleed. Het land leek in rep en roer; hoewel zijn reputatie tanende was, voelde het voor velen alsof ze een persoonlijke vriend hadden verloren. De vijftigste sterfdag wordt herdacht met de bundel ‘In Alle Ernst’: een nieuwe selectie uit zijn ontelbare artikelen.

Bomans (1913 - 1971) hield graag de schijn op dat hij lui was. In werkelijkheid was hij een schrijf- en lezingenfabriek die dag en nacht in werking bleef. Daarnaast werd hij Nederlands eerste tv-persoonlijkheid. Toch was hij maar twee keer in Amersfoort, voor zover dat is na te gaan. Die twee bezoeken waren veelbetekenend. Ze illustreren hoe de tijdgeest veranderde. Het eerste was op donderdagavond 8 f..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.