Verkiezingen in Amersfoort: wél Lijst Sanders, PvdD en Zwarte Piet is Zwart. Géén BIJ1, Volt, 50PLUS en BBB

7 jan, 20:16 Politiek
Partij voor de Dieren
Christian van Barneveld: kansrijke lijsttrekker van de Partij voor de Dieren.
Christian van Barneveld: kansrijke lijsttrekker van de Partij voor de Dieren.

AMERSFOORT Wie gaan meedoen aan de verkiezingen voor de Amersfoortse gemeenteraad op 14, 15 en 16 maart? Een aantal spraakmakende partijen ziet van deelname af. Andere partijen dienen zich aan om wél het avontuur aan te gaan. Van sommige (oud)politici is nog niets bekend.

Jeroen de Valk

Een poging tot een momentopname leidt tot deze conclusies: alle twaalf partijen die nu in de raad zitten doen mee, met uitzondering van Lijst Molenkamp. Ten minste drie partijen die hier niet eerder werden gekozen, gaan het nu proberen: de Partij voor de Dieren, Lijst Sanders en Zwarte Piet is Zwart.

Lijst Sanders is al bekend in de raad: de partij wordt geleid door Noëlle Sanders, die in 2019 tussentijds vertrok bij D66. Met de Democraten zat ze al in 1994 - ’98 in de raad.

Vaststaat ook, dat de PvdD (Partij voor de Dieren) in de running is. Lijsttrekker Christian van Barneveld laat weten dat volgens hem ‘de natuur en het dierenwelzijn’ onder druk staan in Amersfoort. ,,Er is ook geen wethouder die er tijd voor heeft; het is..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.