Aanmelden in Meander met een persoonlijke QR-code
Aanmelden in Meander met een persoonlijke QR-code

Aanmelden met QR-code in Meander

28 juni 2022 om 16:54 Gezondheid-MeanderMC

Voor patiënten van Meander Medisch Centrum die een afspraak hebben bij een polikliniek in Amersfoort, Baarn of Nijkerk, geldt voortaan een nieuwe manier van aanmelden. In het ziekenhuis melden zij zich aan met een QR-code die ze van te voren hebben ontvangen. 

Van huiskamer naar wachtkamer

Patiënten ontvangen binnen drie dagen voor hun afspraak een sms en e-mail van Meander. Hierin staat een link naar een persoonlijke aanmeldpagina. Op deze online aanmeldpagina kunnen patiënten thuis al de gegevens van hun afspraak inzien. In de meeste gevallen staat op de aanmeldpagina ook een QR-code. Op de dag van de afspraak melden patiënten zich aan door de QR-code vanaf hun mobiele telefoon te scannen bij het Aanmeldpunt. In Amersfoort staan deze Aanmeldpunten op de afdeling en in Baarn in de centrale hal op de begane grond. Vanaf volgende week staat er een aanmeldpunt bij de balie van Meander in Nijkerk.

Na het aanmelden zien de ziekenhuismedewerkers dat de patiënt zich heeft aangemeld en de patiënt kan daarna meteen plaatsnemen in de wachtruimte. Op deze manier hoeven patiënten niet meer te wachten bij de balie om zich aan te melden. Als het aanmelden niet lukt, dan is er in het ziekenhuis voldoende hulp aanwezig om de gegevens op orde te krijgen en patiënten wegwijs te maken in de nieuwe manier van aanmelden.

Meander steeds digitaler

Het gebruik van een persoonlijke QR-code is niet nieuw. Veel pretparken, musea en theaters gebruiken al een QR-code als toegangsbewijs. Annewil Haak-Lettink, manager van de poliklinieken, vertelt: “Meander sluit aan bij deze maatschappelijke ontwikkeling. Aanmelden met een QR-code zorgt ervoor dat het fysiek melden bij een balie niet meer nodig is. Er zitten natuurlijk nog wel medewerkers aan de balie, maar die doen ander werk en helpen als digitaal aanmelden niet lukt. De nieuwe manier van aanmelden is een goed voorbeeld van de veranderingen die de komende jaren gaan plaatsvinden in Meander.”

Patiënten die geen mobiele telefoon hebben, kunnen thuis hun QR-code printen en meenemen. Als thuis printen niet mogelijk is, dan kan bij het nieuwe Zelfservicepunt in Meander een afspraakkaartje met een QR-code worden geprint. Met de QR-code op het afspraakkaartje kunnen patiënten zich vervolgens aanmelden bij een Aanmeldpunt. Ook daar krijgen patiënten ondersteuning bij als dat nodig is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie