deelnemer Derk
deelnemer Derk Netwerk Sociale Gasten

Amersfoortse jongeren pitchen voor de gemeenteraad hun idee voor de stad

21 januari 2021 om 16:40 Lokaal Deel je nieuws

Op 26 januari pitchen tien jongeren hun idee voor de stad Amersfoort op Het Plein. Dit doen zij als afsluiting van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Tijdens de MDT hebben zij kennisgemaakt met de lokale politiek en ontdekt hoe ze zelf impact kunnen hebben in de stad. 

Met hun ideeën willen de jongeren positieve impact hebben in Amersfoort. Zo willen ze het zwerfafval aanpakken in de wijken, koopgoot Amicitia doen opleven en aandacht vragen voor studenten die in coronatijd niet thuis kunnen studeren.

Deelnemer Derk (23 jr): “Ik heb vanuit mijn werk regelmatig met de gemeente te maken. Door mijn deelname aan dit traject wil ik de werkwijze van de gemeente beter begrijpen en leren welke invloed ik daarop kan hebben.”

Projectcoördinator Lan Nguyen startte MDT Politiek samen met de gemeente Amersfoort. “Het is tof om te zien hoe betrokken de deelnemers zijn bij Amersfoort en met welke ideeën ze komen. Juist in coronatijd is het belangrijk om jongeren te stimuleren mee te denken en een podium te geven voor hun ideeën.”, vertelt Lan. De jongeren hebben samen een afwisselend programma van 20 weken gevolgd. Ze hebben bevlogen raadsleden ontmoet, een raadsvergadering nagespeeld en mochten wethouder Cees van Eijk het hemd van zijn lijf vragen. Daarnaast kregen zij training in debatteren en interviewen. Met deze opgedane kennis en vaardigheden zullen zijn hun ideeën pitchen voor de gemeenteraad. 

De pitches zijn op 26 januari vanaf 19:15 live te volgen op Het Plein van de gemeenteraadsvergadering via YouTube.

Voor meer informatie over de Maatschappelijke Diensttijd: www.socialegasten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie