Afbeelding
still @tiktok

Politie waarschuwt voor doodenge clown in Amersfoort met mogelijk stroomstootwapen

18 oktober 2023 om 09:21 Overig

AMERSFOORT Amersfoortse jeugdagenten waarschuwen op Instagram voor verklede mensen die voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen in onze stad. ,,Er gaan filmpjes op TikTok rond waarop wij verklede mensen zien, bijvoorbeeld in een clownspak."

Op deze filmpjes horen de agenten naar eigen zeggen tevens het geluid van ‘een stroomstootwapen gelijkend voorwerp’. ,,Wij hebben hier meldingen over ontvangen en het is bij ons bekend. Wij houden de buurt in de gaten en zijn actief aanwezig. ,,Zie je iemand lopen en vertrouw je het niet? Loop dan, zoals altijd, weg en bel 112."

KILLERCLOWNS

Zogenaamde killerclowns duiken al een paar jaar vaker op in de openbare ruimte, met name als het Amerikaanse halloweenfeest voor de deur staat op 31 oktober. Als een killerclown ‘de openbare orde verstoort’ kan die een boete krijgen van rond de 400 euro, schreef de NOS al in 2018. ,,Bij bedreiging - met bijvoorbeeld een mes of een bijl - kan de killerclown twee jaar de cel ingaan of een boete van tot wel 20.000 euro krijgen. Maar in de praktijk komen killerclowns in Nederland weg met een goed gesprek bij de politie of hooguit een paar uur in de cel, blijkt uit voorbeelden die we konden vinden."

@nu.nl Clowns jagen de inwoners van Amersfoort de stuipen op het lijf. 😱 #clown #amersfoort ♬ origineel geluid - NU.nl
@clown.zoeken.amo #voiceeffects #amersfoort #clown ♬ origineel geluid - Clown.zoeken.amo
Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie