Afbeelding
Lionel Graves

Geschonken bokszak voor de jeugd in Vathorst vernield: ‘Ik wil diegene graag een lesje leren’

Overig

AMERSFOORT De populaire en tevens openbare bokszak in de wijk Vathorst is door vandalen vernield. De zak werd tijdens de lockdown door Lionel Graves  aan de Zilverberg opgehangen en was bedoeld voor kinderen die een uitlaatklep zochten.  

door Jeroen van der Veer

De Amersfoorter is woedend. Vanaf 1 januari hing zijn zak er en ondanks dat mensen bang waren dat ‘ie gestolen zou worden, is dat nooit gebeurd. De bokszak bij het sportveldje naast de school De Marke werd vaak gebruikt en dit tot grote tevredenheid van Graves. ,,Dit is de ideale manier om even je frustratie van je af te slaan. In deze periode vervelen jongeren zich en dit is dan een leuke bezigheid”, zei hij er eerder over. 

Maar sinds dit weekend is dit niet meer mogelijk, want toen ontving Graves berichten dat de bokszak vernield was. ,,Iemand heeft hem gesloopt of is er respectloos mee omgegaan”, baalt Graves. ,,Dus als iemand iets weet of iets heeft gezien deze zondag in Vathorst, dan hoor ik dat graag. Diegene die de zak stuk heeft gemaakt, wil ik graag een leerzaam lesje leren. Nee, niet doormiddel van aangifte bij de politie... maar ik wil graag met ze een bootcamp doen. Bij de politie krijgen ze namelijk een taakstraf van een paar uur en bij mij pak ik ze flink aan en gaan ze spijt krijgen van wat ze gedaan hebben.”

advertentie