Afbeelding
Lional Graves

Lionel Graves schenkt jeugd in Amersfoort een bokszak: ‘Pleintje had iets extra’s nodig’

4 januari 2021 om 19:00 Recreatie

AMERSFOORT Hoe krijg je de jeugd op een leuke manier aan het sporten? Met die vraag zat Lionel Graves en de Amersfoorter heeft nu een bokszak opgehangen bij een speeltoestel in Vathorst. ,,Ik vond dat het pleintje iets extra’s nodig had.”

door Jeroen van der Veer

Al een langere tijd is er bij de school De Marke een trainingsveld en deze is nu verrijkt met een bokszak. In eerste instantie was het de bedoeling dat Graves deze ging gebruiken voor zijn personal trainingen, maar hij heeft nu besloten hem te laten hangen. 

Op deze manier kan iedereen op elk moment er gebruik van maken. ,,Ik zag jongens boksen met elkaar en dat is nou niet echt de bedoeling. Op zo’n zak kan het wel en dit is de ideale manier om even je frustratie van je af te slaan. In deze periode vervelen jongeren zich en dit is dan een leuke bezigheid.”

De inwoner van Amersfoort is van plan meer spullen bij het speeltoestel aan de Zilverberg neer te leggen, maar dat is nog niet zo eenvoudig. ,,Ik moet kijken hoe ik dat veilig kan doen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit gestolen wordt. De bokszak zit vast met sloten, maar hoe ik de rest ga doen... dan weet ik nog niet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie