De politie kampt met minder personeel en meer taken.
De politie kampt met minder personeel en meer taken. De Stad Amersfoort

Verdachte Amersfoorter stalt scooter in badkamer

20 mei 2020 om 20:37 Overig

AMERSFOORT Een verdachte van meerdere verkeersovertredingen in Amersfoort heeft zijn voertuig, een scooter, dinsdag verstopt in zijn badkamer. 

,Een collega zag dinsdagavond op de Amsterdamseweg dat de bestuurder van een scooter het rode verkeerslicht negeerde", meldt Politie Amersfoort op Facebook. ,,Hierop is door de collega een stopteken gegeven aan de bestuurder en meerdere malen geclaxonneerd. Daar reageerde de bestuurder niet op. Kort daarna minderde de bestuurder vaart, leek te gaan stoppen en keek de collega aan. Vervolgens versnelde de bestuurder de snelheid en ontstond een korte achtervolging, waarbij diverse verkeersovertredingen door de bestuurder van de scooter zijn gemaakt. Helaas ontkwam de bestuurder door een weg in te rijden waar paaltjes stonden, daar kon het dienstvoertuig niet langs."

,,Gelukkig was de collega zo scherp om het kenteken te onthouden, daarmee is het adres van de eigenaar achterhaald. De eigenaar van de scooter kreeg bezoek van de collega. De collega herkende de eigenaar als zijnde de bestuurder. De eigenaar had nog een smoes in petto en de scooter verstopt in de badkamer. Helaas had dat geen zin omdat hij herkend werd door de collega. Hierop heeft de eigenaar de overtredingen bekend en daar een aantal bekeuringen voor gekregen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie