Afbeelding
Politie Landelijke Eenheid Noordwest

Politie houdt lachgaskoerier (22) uit Amersfoort aan

18 april 2020 om 13:00 Overig

AMERSFOORT De politie heeft een 22-jarige lachgaskoerier uit Amersfoort aangehouden voor het onjuist vervoeren van gasflessen. De man reed als bijrijder mee in de bestelbus van zijn bedrijf en werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen bij het tankstation Neerduist, langs de A1 bij Amersfoort. Dit schrijft de politie Landelijke Eenheid Noordwest op Facebook.

,,Vannacht zagen wij bij het tankstation Neerduist, langs de A1 bij Amersfoort, een bestelwagen schuin voor de deur staan. Het bleek dat de bijrijder iets in de shop aan het halen was. Wij zagen dat de bestuurder op dat moment inhaleerde vanuit een lachgasballon. Hierop hebben wij het voertuig gecontroleerd.
Het bleek dat deze auto werd gebruikt door een lachgaskoerier. Uit de controle bleek dat het vervoer niet op de juiste wijze werd uitgevoerd en dat de 22-jarige bijrijder de eigenaar van het bedrijf was."

Verder schrijft de politie: ,,De verplichte brandblusser bleek leeg te zijn, de losse flessen die niet vast zaten bleken, ondanks dat de bestuurder beweerde dat ze leeg waren, niet leeg te zijn en moesten derhalve rechtop en vastgezet vervoerd worden. Ook in de cabine lagen nog losse flessen die bedoeld waren voor "eigen gebruik". Ook waren er geen ladingdocumenten aanwezig en waren de verplichte gevarenstickers beschadigd en niet meer leesbaar. Wij maken proces-verbaal op en de officier van justitie zal dit economische delict gaan beoordelen en zal bepalen of de Amersfoorter vervolging te wachten staat.
De bestuurder is gewaarschuwd dat hij niet mag gebruiken als hij daadwerkelijk een voertuig bestuurt. Aangezien wij hem niet hebben zien rijden hebben wij daarvoor geen PV opgemaakt."

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie