Afbeelding
Fotografie Frank Noordanus

'Onrustige nacht' in Meander Amersfoort

1 januari 2020 om 12:11 Overig

AMERSFOORT De jaarwisseling is in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort ,,onrustig" verlopen. ,,Op de spoedeisende hulp zijn veel mensen binnengekomen." Dat vertelt Suzanne Labots namens het ziekenhuis. 

,,Er waren veel 112-meldingen en er waren maar weinig mensen die zich via de Huisartsenpost meldden. In totaal heeft het ziekenhuis elf vuurwerkslachtoffers behandeld, waaronder drie jonger dan veertien jaar. Twee personen hadden brandwonden op het aangezicht en handen en negen personen hadden oogletsel. Dit laatste aantal is opvallend hoger dan voorgaande jaren. Eén persoon met brandwonden is opgenomen en één persoon is overgebracht naar het UMC in Utrecht." 

ALCOHOL ,,Er zijn in het ziekenhuis acht personen binnengebracht met alcoholvergiftiging, waarvan 5 minderjarigen." Dit aantal is fors hoger dan vorig jaar. Toen kwamen er vier personen met alcoholvergiftiging binnen, waaronder één minderjarige. 

Het ziekenhuis meldt ook ,,mooi" nieuws. ,,Om 02.11 uur is de eerste baby in het ziekenhuis geboren. Haar naam is Sarah." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie