Afbeelding
Marnix Manschot Fotografie

Meerdere gewonden bij grote crash in Amersfoort, auto vliegt in brand

11 januari 2024 om 18:09 Ongeval

AMERSFOORT In Amersfoort heeft zich donderdagmiddag rond 17.20 uur een heftig verkeersongeval voorgedaan op de A1, waarbij een personenauto vlam heeft gevat. De hulpdiensten zijn direct met spoed ter plaatse gekomen en er is opgeschaald naar grote hulpverlening.

De brandweer is druk bezig met het blussen van de brandende auto, terwijl ook andere hulpdiensten zich ontfermen over eventuele gewonden. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval is. Er zouden zeven voertuigen, waaronder een vrachtwagen, op elkaar zijn gebotst. Eén personenauto vloog in de brand. 

SLACHTOFFERS

Twee slachtoffers werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, een 26-jarige man uit Rotterdam en een 63-jarige vrouw uit Ede. De 63-jarige vrouw was er ernstig aan toe. Inmiddels is de toestand van beide slachtoffers gelukkig stabiel.

GEVOLG

Als gevolg van het ongeval werd de A1 in de richting van Barneveld volledig afgesloten, waardoor het verkeer ernstig gehinderd wordt. Een flinke file is ontstaan vanuit Amsterdam richting Hoevelaken. Automobilisten worden aangeraden alternatieve routes te overwegen. 

Verkeersdeelnemers wordt geadviseerd om de berichtgeving in de gaten te houden en rekening te houden met vertragingen op de A1. De politie zal een onderzoek instellen naar de toedracht van het ongeval.

AANVULLEND ONDERZOEK

De 53-jarige chauffeur van de vrachtwagen werd aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel. De man is verhoord en vervolgens heengezonden. Zijn vrachtwagen is in beslag genomen voor aanvullend onderzoek. De toedracht wordt verder onderzocht.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie