Een traumahelikopter werd ingezet na een ernstige aanrijding op de Hamseweg in Hoogland (archieffoto).
Een traumahelikopter werd ingezet na een ernstige aanrijding op de Hamseweg in Hoogland (archieffoto). BDU Media

Politie zoekt getuigen van dodelijk ongeval op Hamseweg

6 november 2023 om 08:27 Ongeval

HOOGLAND Aan de Hamseweg in Hoogland heeft vrijdagmiddag 3 november een dodelijk verkeersongeluk plaatsgevonden. Door nog onbekende oorzaak raakten een automobilist en fietsster met elkaar in botsing. Rechercheurs doen onderzoek naar het ongeval en de politie roept getuigen op zich te melden.

Rond 12.15 uur reden een automobilist met aanhanger en een fietsster beiden op de Hamseweg in Hoogland. Door nog onbekende oorzaak kwamen zij vervolgens in botsing met elkaar. De fietsster, een 86-jarige vrouw uit Hoogland, raakte daardoor zeer ernstig gewond. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden direct opgeroepen. De fietser werd gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. ,,Helaas mocht de verleende hulp niet meer baten en is het slachtoffer later die dag in het ziekenhuis komen te overlijden”, meldt de politie.

TEGENLIGGER GEZOCHT

De politie is direct een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. ,,Om forensisch onderzoek uit te kunnen voeren is de weg enige tijd afgesloten geweest. Ook is er direct gesproken met mogelijke getuigen.” De politie is op dit moment nog op zoek naar aanvullende getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren of andere belangrijke informatie hebben die meer duidelijkheid kan geven. ,,Daarbij zijn we specifiek op zoek naar een mogelijke andere automobilist die als tegenligger het ongeval heeft zien gebeuren. We komen graag met hem of haar in contact.”

Inwoners die rond 12.15 uur in de buurt van de Hamseweg waren en iets gezien hebben, worden verzocht dit te melden bij de politie via tel. 0900-8844 of dit digitale tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie