Afbeelding
© Marnix Manschot Fotografie

Traumahelikopter land voor rendez-vous in Soesterberg

7 juli 2023 om 18:13 Ongeval

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 7 juli rond 16.45 uur kwam een melding binnen van een reanimatie aan de Narcisstraat in Amersfoort.

Hulpdiensten werden groots opgeroepen waaronder een traumateam uit Amsterdam werd per helikopter ingevlogen naar het incident. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een reanimatie maar om een man welke onwel was geworden en in elkaar was gezakt. Tijdens het incident was een braderie gaande op de Noordewierweg. Omstanders en burger-hulpverleners verleende eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten.

Het ambulancepersoneel wilde het slachtoffer zo snel mogelijk meenemen naar het UMC in Utrecht. De aanvliegende Traumahelikopter heeft een rendez-vous gemaakt op de carpool plaats naast de A28 in Soesterberg. Een trauma-arts is bij de Ambulance ingestapt voor het verlenen van specialistische hulp.

Een agente, welke net klaar was met haar opleiding mocht met de Traumahelikopter meevliegen naar het UMC. Haar collega reed met de politiebus naar het ziekenhuis om haar weer op te halen. Het personeel van de Traumahelikopter heeft de trauma-arts weer opgehaald in Utrecht en vlogen vervolgens weer terug naar Amsterdam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie