Afbeelding
Jeroen van der Veer

Man geslagen met fles

Ongeval

AMERSFOORT De politie is op zoek naar twee jongens die een man hebben geslagen met een fles. Dit is te zien op beelden van RTV Utrecht / Bureau Hengelveld

Het slachtoffer, een man uit Hoogland, fietst na een bioscoopavondje in Amersfoort naar huis. Op de Lindelaan wordt hij ingehaald door twee jongens op een scooter. Eén van hen slaat keihard met een halfvolle fles Bacardi tegen zijn hoofd. De man valt met zijn gezicht vol op straat en raakt flink gewond. Het gebeurt in de nacht van 25 op 26 januari rond 2.00 uur. De man heeft oortjes in en luistert naar muziek.
Als hij op de Lindelaan fietst, hoort hij boven het geluid van zijn muziek een scooter aankomen. Als de scooter hem in volle vaart passeert, voelt hij een harde klap tegen zijn hoofd. Hij verliest zijn evenwicht en valt op de grond.

Hij voelt glasscherven in zijn capuchon en ruikt een sterke Bacardi-lucht. Dan beseft hij dat één van de personen op de scooter hem met een fles Bacardi keihard op zijn hoofd geslagen heeft.

Door de snelheid die de jongens op de scooter hadden, kwam de klap nóg harder aan. Het had nog veel ernstiger kunnen aflopen dan nu gebeurd is.

Terwijl de man gewond op de grond ligt, belt hij een vriend en 112. Die vriend komt naar hem toe en dan komt er waarschijnlijk dezelfde scooter weer voorbij. Ze zien eenzelfde donkere scooter met twee opzittenden komen aanrijden vanuit de Acacialaan. Het geluid van deze scooter lijkt erg op die van de scooter waar de jongens met de Bacardifles op reden. De scooter rijdt zonder vaart te minderen langs hen. Ze rijden het Schothorsterpark in.
 

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1 - bestuurder
- 16 -18 jaar
- slank/normaal postuur
- donkere kleding
- geen helm

Verdachte 2 - bijrijder
- 16 - 18 jaar
- slank/normaal postuur
- bruine stoffen jas
- geen helm
- kort, donker haar
 

Getuigen kunnen zich melden via 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

advertentie