De Amersfoorter heeft zich schuldig gemaakt aan handelen in medicijnen.
De Amersfoorter heeft zich schuldig gemaakt aan handelen in medicijnen. Politie.nl

Anderhalf jaar cel geëist tegen Amersfoortse medicijnhandelaar

15 juli 2023 om 10:00 Misdaad

AMERSFOORT/HOOGLAND Tegen een 31-jarige man uit Amersfoort is vrijdag anderhalf jaar cel geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk. De Amersfoorter heeft zich schuldig gemaakt aan handelen in medicijnen.

,,Dat is gevaarlijk. Er hadden doden kunnen vallen door het ongecontroleerd gebruik van die zware medicijnen”, dat betoogde de officier van justitie over de Amersfoorter. Alleen artsen en apothekers mogen medicijnen verkopen.

TEMAZEPAM

Op 2 januari werd de verdachte aangehouden. In zijn woning vond de politie tienduizenden pillen. De verdachte adverteerde op sociale media onder de naam Temazepam Amersfoort. Hij werkte samen met een man uit Bunschoten. Deze Bunschoter had een kamer gehuurd bij de verdachte in een woning aan de Baars in Amersfoort. De medeverdachte betaalde alle huur. De Amersfoorter mocht zelf de aanwezige pillen verkopen. Als hij omzet maakt, werd dit verrekend met de huur.

SCHULD BIJ DE ANDER

De Amersfoorter was verslaafd aan GHB. Hij heeft 3 maanden in voorarrest gezeten. Hij laat zich nu wekelijks testen en hij gebruikt geen drugs meer. Hij heeft nog geen werk gevonden. Hij legde alle verantwoordelijkheid voor de medicijnhandel bij de medeverdachte. Die medeverdachte doet hetzelfde.

CREATIEVE STRAF

De officier van justitie zag wel in dat de rol van de Bunschoter groter is. Maar zij vond de rol van de Amersfoorter nog steeds aanzienlijk. De Amersfoorter moet terug naar de cel in het belang van de maatschappij.

Advocaat Brian de Pree vond dat niet verstandig. Het heeft geen zin om de Amersfoorter terug te sturen. Daar wordt de maatschappij niet beter van. De advocaat vroeg de rechtbank om een creatieve straf te kiezen. Desnoods een werkstraf met veel voorwaardelijke celstraf, besloot de advocaat.

De rechtbank doet uitspraak op 28 juli.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie