Afbeelding
© Marnix Manschot Fotografie

Sanisale geschokt door steekpartij in vestiging Amersfoort: ‘Dit heeft enorme impact’

18 mei 2023 om 09:11 Misdaad

AMERSFOORT Badkamerpecialist Sanisale zegt diep geschokt te zijn door het steekincident dat woensdagmiddag in haar vestiging aan de Nijverheidsweg in Amersfoort plaatsvond. Een klant van de badkamerzaak verwondde een verkoper met een mes dat de klant had meegenomen naar de winkel. 

,,Ongelooflijk en schokkend”, aldus de zegsman van de FG-Groep, een landelijke keten van merkformules in de keuken- en sanitairbranche waar Sanisale onder valt. ,,We hebben dit in de geschiedenis van ons bedrijf gelukkig nog nooit meegemaakt. Wij vinden het verschrikkelijk dat één van onze verkopers is neergestoken, gelukkig is hij buiten levensgevaar. Maar ook op de rest van het personeel heeft dit een enorme impact.”

STEEKINCIDENT

Aanleiding voor het steekincident is, zoals het er nu naar uitziet, een conflict over de betaling van het door de klant bestelde sanitair. ,,De klant had de afgelopen tijd zakelijke correspondentie per mail gevoerd met de franchisenemer van Sanisale Amersfoort. Hieruit kon niet worden opgemaakt dat de klant verkeerde bedoelingen had. Pas recent begon de klant de franchisenemer telefonisch te bedreigen. Woensdagmiddag kwam de klant naar de vestiging aan de Nijverheidsweg en stak hij met een mes op een verkoper in.” Aanwezig winkelpersoneel wist de belager te overmeesteren en de politie te alarmeren. De verdachte raakte gewond aan zijn hoofd en ligt nog in het ziekenhuis.

Sanisale doet aangifte tegen de klant. Voor het personeel wordt nazorg georganiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie