De woning aan de Liendertseweg in Amersfoort wordt afgesloten.
De woning aan de Liendertseweg in Amersfoort wordt afgesloten. 365press

Twee woningen in Amersfoort gesloten na reeks van explosies

17 mei 2023 om 07:29 Misdaad Tips van de redactie

AMERSFOORT Twee woningen in Amersfoort zijn per direct afgesloten. Dat heeft burgemeester Lucas Bolsius dinsdag besloten. Het gaat om een woning aan de Vuursteenberg en een aan de Liendertseweg. Bij beide woningen waren er vorige week incidenten met ontploffingen. Bolsius neemt het besluit in het belang van de veiligheid van zowel de buurt als de bewoners zelf.

Al eerder werden er op beide locaties camera’s geplaatst, om de veiligheid in de buurt te vergroten. Op last van de burgemeester is nu ook besloten deze woningen voor in ieder geval een maand te sluiten. De burgemeester vindt dat er voldoende informatie is om tot woningsluiting over te gaan.

(de tekst gaat onder de video verder)


De afgesloten woning aan de Vuursteenberg in Amersfoort. - 365press

VEILIGHEID EN LEEFBAARHEID

Voor burgemeester Lucas Bolsius is het sluiten van een woning geen licht besluit. ,,Het is altijd de vraag of het belang van een woningsluiting in verhouding staat tot de gevolgen ervan voor de bewoners. In mijn afweging speelt de veiligheid en leefbaarheid van de buurt ook een belangrijke rol. Deze maatregel past bij de acties die we nemen om veiligheid te vergroten.”

(de tekst gaat onder de video verder)


Naar aanleiding van een reeks incidenten is een camera geplaatst op de Vuursteenberg in Amersfoort. - 365press

CAMERATOEZICHT VUURSTEENBERG

Op de Vuursteenberg in de Amersfoortse wijk Vathorst heeft de gemeente een camera geplaatst. Dit is naar aanleiding van een ontploffing bij een woning in deze straat, in de vroege ochtend van 11 mei. Het incident heeft bij buurtbewoners geleid tot zorgen over de veiligheid in de straat. De burgemeester vindt het cameratoezicht in deze situatie een gepaste maatregel. De camera wordt vlakbij de locatie geplaatst waar de ontploffing plaatsvond. De mobiele camera-installatie zal tijdelijk geplaatst worden, tot 13 juni 2023. Indien nodig, dan verlengt de burgemeester deze maatregel, meldt de gemeente Amersfoort.

De politie en gemeente blijven toezicht houden in de buurt met behulp van de eerder geplaatste camera’s. De bewoners van beide woningen zijn geïnformeerd.

Naar aanleiding van een reeks incidenten is een camera geplaatst
De woning aan de Liendertseweg in Amersfoort wordt afgesloten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie