Afbeelding
Politie

Oplichter slaat twee keer toe op een dag

30 april 2023 om 12:13 Misdaad

AMERSFOORT Een man heeft zaterdag uit twee Amersfoortse woningen geld gestolen. ‘s Ochtends sloeg hij toe aan de Chopinstraat, om rond 19.00 uur te verschijnen aan de Liendertseweg. De politie is op zoek naar de man en vraagt getuigen om zich te melden. 

Bij de woning aan de Chopinstraat kwam de man rond 09.00 uur aan de deur. Toen de oudere bewoners de deur openden, liep de man direct naar binnen. Hij vertelde dat hij zijn sleutel vergeten was en geld nodig had om naar zijn ouders te gaan. De bewoners gaven hem hierop geld en de man vertrok met de belofte dat hij later zou terugkeren om hen te betalen. Echter sloop hij iets later via de achterdeur naar binnen om de portemonnee van de bewoners te stelen.

WORSTELING Nog diezelfde avond, rond 19.00 uur,  sloeg de man voor een tweede keer toe. Dit maal gebeurde het bij een woning aan de Liendertseweg. Na het avondeten wist hij een 72-jarige bewoner geld afhandig te maken. Rond middernacht klopte hij weer bij deze woning aan, liep naar binnen en pakte de portemonnee van de bewoner. Deze pikte dit echter niet en wist zijn portemonnee terug te winnen na een korte worsteling. Hierop vluchtte de verdachte in de richting van de Banckerstraat.

De politie is op zoek naar de verdachte. Het zou gaan om een man met een licht getinte huid van ongeveer vijftig jaar oud. Hij is tussen de 1,60 en 1,70 meter lang, had een ongeschoren gezicht en kort haar. Hij droeg een zwart jack en reed op een grijze fiets met een dik frame. Wie iets heeft gezien, kan dit melden via het telefoonnummer 0800-8844, anoniem via het telefoonnummer 0800-7000 of via dit online tipformulier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie