Afbeelding
Jeroen van der Veer

Man achtervolgd vanaf foodcourt, mishandeld en beroofd van motorscooter

3 februari 2023 om 07:58 Misdaad

AMERSFOORT Een 18-jarige man uit Leusden is woensdagavond 1 februari rond 21.50 uur mishandeld en beroofd van zijn motorscooter op de Driftakkerweg in Amersfoort door een inzittende van een zwarte Peugeot 107. De politie zoekt getuigen of mensen die meer over deze beroving weten.

De man was wezen tanken bij een tankstation bij de foodcourt aan de Wiekenweg. Toen hij omstreeks 21.45 uur wegreed, zag hij dat hij vanaf de foodcourt werd gevolgd door een zwarte Peugeot 107. Om te controleren of hij inderdaad werd gevolgd, stopte hij op de Driftakkerweg.

IN GEZICHT GESLAGEN De auto stopte vervolgens ook en een jongeman stapte uit de auto. Hij liep op de motorscooterrijder af en gaf aan een testritje te willen maken. Dat wilde de motorscooterrijder niet. Als reactie duwde de man tegen de motorscooter aan totdat deze omviel. Er ontstond een vechtpartij waarbij de 18-jarige Leusdenaar meerdere keren in zijn gezicht is geslagen. Hij liep daarbij verwondingen op aan neus, tanden en aangezicht. Vervolgens werd hij bedreigd met een steekwapen.

De overvaller ging er vandoor op de motorscooter met in zijn kielzog de zwarte Peugeot 107 die bestuurd werd door een handlanger. Ze reden in de richting van de snelweg.
Nadat het slachtoffer contact had opgenomen met de politie zijn verschillende eenheden op zoek gegaan naar de motorscooter en de zwarte Peugeot 107 maar ze werden helaas niet aangetroffen.

SIGNALEMENT Van de overvaller is een signalement bekend. Het gaat om een jongeman tussen de 17 en 20 jaar oud met donker haar, aan beide kanten boven de oren opgeschoren, een licht getinte huidlengte en hij is 1,75 à 1,80 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en droeg een zwarte trainingspak.
De politie wil graag weten Of er mensen zijn die op de foodcourt woensdagavond 1 februari een zwarte Peugeot 107 hebben gezien met een inzittende die voldoet aan bovenstaand signalement. Of dat er mensen zijn die getuigen zijn geweest van de vechtpartij of beroving op de Driftakkerweg, oof er mensen zijn die meer informatie hebben over deze mishandeling en beroving.

Zij kunnen contact opnemen met de politie via dit digitale tipformulier, tel. 0900 8844 of anoniem via meldmisdaadanoniem.nl of tel. 0800-7000.

De Stad Amersfoort app
De Stad Amersfoort heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis app voor Android of iOS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie