Afbeelding
Politie Amersfoort

Politie zoekt slachtoffers van diefstal infotainmentsysteem uit auto

Misdaad

AMERSFOORT Tijdens een achtervolging van een auto door Amersfoort, werd een infotainmentsysteem vanuit die auto tegen de gevel van een woning gegooid. De politie denkt dat dit systeem mogelijk van diefstal afkomstig is. De politie is op zoek naar mensen bij wie ook een infotainmentsysteem uit de auto is gestolen en die hier nog geen aangifte hiervan hebben gedaan.

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november zette de politie de achtervolging in nadat een voertuig een stopteken negeerde. De bestuurder reed met hoge snelheid door Amersfoort. Uiteindelijk stopte de verdachte zijn auto op de Varkensmarkt en vluchtte te voet verder. Agenten konden de man uiteindelijk in de Paternosterstraat aanhouden.

‘HARDE KLAP’ Tijdens de dollemansrit heeft de 17-jarige verdachte iets uit zijn auto gegooid. Kort na de aanhouding werd een melding gedaan door een persoon die aan de Arnhemseweg woont. Hij vertelde dat hij direct nadat de auto voorbij raasde, gevolgd door de politieauto, er een voorwerp uit de auto werd gegooid. Hij hoorde hierna een harde klap tegen de voorgevel. Het bleek een infotainmentsysteem te zijn, dat mogelijk uit een Skoda afkomstig is. Dit soort systemen stuurt, onder andere, de navigatie van de auto aan en wordt vaak in het dashboardkastje ingebouwd.

Op zaterdag 19 november werden er in een prullenbak aan de Arnhemseweg opnieuw een aantal multimediaschermen aangetroffen. ,,Het lijkt er dus op dat er in korte tijd meerdere systemen uit auto’s zijn gestolen.”

De politie is daarom op zoek naar meer mensen uit Amersfoort en omgeving bij wie in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november, in de auto is ingebroken en waar nog geen aangifte van is gedaan. Verder wil de politie graag weten of er mensen zijn die dergelijke infortainmentsystemen of multimediaschermenen - zoals getoond op de foto’s - hebben gevonden. Contact opnemen kan met tel. 0900-8844.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie