Afbeelding
Jeroen van der Veer

Twee personen mishandelen en beroven 15-jarige in Amersfoort

Misdaad

AMERSFOORT Een 15-jarige is dinsdagavond aan het Koning Nobelpad in Amersfoort beroofd. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen zich te melden. 

Rond 20.05 uur meldde het 15-jarige slachtoffer dat hij zojuist was bedreigd en mishandeld door twee onbekende verdachten. Zij eisten zijn bezittingen op. De jongen wist te vluchten, maar moest daarbij wel zijn fiets achterlaten. 

GEVLUCHT In aanwezigheid van de gewaarschuwde agenten ging het slachtoffer terug naar de plek waar de bedreiging en mishandeling had plaatsgevonden. Dit betrof een steeg tussen het Bruunplein en het Isegrimplein. De verdachten waren inmiddels gevlucht en hadden de fiets van het slachtoffer meegenomen.

SIGNALEMENT Van de verdachten, die beiden gemaskerd waren, is een signalement bekend. De eerste verdachte is rond de 16 à 17 jaar oud, 1.80 m lang en heeft een smal postuur. De verdachte was geheel in het zwart gekleed. De andere verdachte is rond dezelfde leeftijd en ongeveer even lang. Deze persoon heeft eveneens een smal postuur en droeg donkere kleding. Ondanks de gezichtsbedekking viel deze dader op door opvallend zware wenkbrauwen.

De politie heeft een buurt- en sporenonderzoek verricht en is op zoek naar getuigen. Ook beeldmateriaal van de vluchtende verdachten is welkom. Deze video’s zijn te delen met de politie via deze website. Andere relevante informatie kan doorgegeven worden via 0900-8844 of het Meldformulier op politie.nl. Anoniem informatie delen kan ook: 0800-7000 en/of via Meld Misdaad Anoniem

advertentie
advertentie