Afbeelding
Politie

Drugsdealer op heterdaad betrapt bij winkelcentrum Vathorst

Misdaad

AMERSFOORT Nabij winkelcentrum Vathorst in Amersfoort werd maandagavond 8 augustus door de politie een drugsdeal waargenomen. Kort daarna arresteerden agenten de handelaar op de Hogeweg.

Aansluitend doorzochten agenten een appartement aan de Boogschutter in Amersfoort. Hierbij werd een aanzienlijk geldbedrag, enkele honderden ‘ponypacks’ met cocaïne, een (nep)vuurwapen en vier mobiele telefoons in beslag genomen.
De straatwaarde van de cocaïne wordt geschat op ongeveer 14.000 euro. De verdachte, een 21- jarige inwoner van ‘s-Gravenhage, zit nog vast.

‘MELD VERMOEDENS’ ,,Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek”, voegt de politie toe. ,,Het witwassen van criminele winsten leidt tot verregaande vermenging van onder- en bovenwereld, de bedragen die omgaan in de drugswereld hebben een aantrekkende werking en de bescherming van die enorme (financiële) belangen leidt tot excessief geweld, niet zelden in de openbare ruimte.”

Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost.
Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Bij vermoedens dat iets niet klopt in de buurt of concrete signalen die wijzen op criminaliteit: tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

advertentie
advertentie