Afbeelding
Politie.nl

Woningovervallen in Amersfoort; politie roept getuigen op

12 juli 2022 om 12:58 Misdaad

AMERSFOORT Een woning aan de Harlingenstraat is zaterdag 9 juli rond 00.45 uur overvallen. De 28-jarige bewoner werd bedreigd met een vuurwapen en is beroofd van zijn horloge. De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk het incident of de vluchtende verdachten hebben gezien.

Het slachtoffer werd bij het openen van de voordeur belaagd door twee mannen. Beiden waren in het zwart gekleed en hadden bivakmutsen op. De twee zijn er met het horloge van het slachtoffer vandoor gegaan. Ze zijn gevlucht in de richting van de Huizenkade en de Harderwijkkade.

WONINGOVERVAL PAASBERG Ook aan de Paasberg was het raak. Tijdens een woningoverval aan de Paasberg in Amersfoort zijn een 55-jarige vrouw en haar 24-jarige zoon gewond geraakt. De bewoners kwamen in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli rond 02.40 uur in confrontatie met inbrekers. De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk het incident of de vluchtende daders hebben gezien. Dat meldt de politie.

De vrouw kwam ten val tijdens een confrontatie met de inbrekers en raakte gewond aan haar arm. Haar zoon liep verwondingen op aan zijn lichaam. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling aan hun verwondingen.

GETUIGENOPROEP De politie vraagt aan getuigen om zich te melden. ,,Was u tussen 00.30 uur en 01.00 uur in de buurt van de Harlingenstraat? Heeft u iets verdachts gezien of personen die zich verdacht gedroegen in de omgeving? Of heeft u beelden? Deel uw camerabeelden (bewakingscamera, dashcam of ringdeurbel) met ons.’’

Ook vraagt de politie getuigen voor de woningoverval aan de Paasberg. ,,Wie heeft tussen 02.30 uur en 03.00 uur iets verdachts gezien of personen die zich verdacht gedroegen in de omgeving van de Paasberg? Neem dan direct contact via 0900-8844 of gebruik het onderstaande tipformulier. Liever anoniem informatie delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Alle informatie is welkom.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie