Afbeelding van locaties waar werd ingebroken.
Afbeelding van locaties waar werd ingebroken. Politie Amersfoort

Vijf woninginbraken afgelopen week gepleegd in Amersfoort; één poging

31 januari 2022 om 13:01 Misdaad

AMERSFOORT In Amersfoort zijn er de afgelopen week vijf woninginbraken gepleegd, waarvan 1 poging. De meeste inbraken zijn in de wijk het Soesterkwartier gepleegd. Dat laat de politie weten op Facebook. De meest gebruikte methode is het openbreken van een raam met behulp van een schroevendraaier.

Op vrijdag 28 januari rond 19:40 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de BW-Laan. De melder zag op zijn camera een persoon door zijn voortuin lopen en naar de tuin van de buren lopen. De politie zegt direct ter plaatse te zijn gegaan.

Toen de politie ter plaatse was probeerde de man net over de schutting te klimmen. De man is aangehouden en bij de man zijn inbrekerswerktuigen aangetroffen.  De recherche onderzoekt of de man mogelijk in aanmerking komt voor meer inbraken in Amersfoort.

,,Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct 112! Daar pak je dus onder andere inbrekers mee! Heeft u meer informatie over gepleegde woninginbraken bel dan naar de Politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000,’’ aldus politie Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie