Afbeelding
Politie

Verdachte van drugshandel aangehouden in Amersfoort

Misdaad

AMERSFOORT De politie heeft op zondag 16 januari een 18-jarige man aangehouden op verdenking van het verhandelen van drugs. Hierbij werd gebruik gemaakt van een stroomstootwapen. In de auto van de verdachte werden verdovende middelen aangetroffen.

,,Rond 19.00 uur die avond kreeg de politie een melding van een mogelijke drugsdeal aan de Van Rootselaarstraat”, verklaart de politie op haar website. ,,Agenten die ter plaatse een onderzoek instelden, zagen daar een bekende gebruiker lopen. De getuige vertelde dat een auto met de komst van de agenten in grote vaart vandoor was gegaan. De agenten besloten daarop de man in de gaten te houden. Na enkele ogenblikken kwam er een auto aanrijden die stopte bij de gevolgde man. Toen de collega’s de automobilist wilden controleerden, gaf hij hier geen gehoor aan. De automobilist ging ervandoor, waarbij een van de agenten zich genoodzaakt voelde om gebruik te maken van zijn stroomstootwapen. De inzet van het wapen had geen effect.”

PIJLTJES Hierop werd de achtervolging ingezet, waarbij de bestuurder zich uiteindelijk klem reed op de Haydnstraat. De twee inzittenden van het voertuig konden worden aangehouden. Op het bureau bleek één van de pijltjes van het stroomstootwapen in het lichaam van de verdachte te zitten. Het tweede pijltje was in de auto terechtgekomen. Het stroomstootwapen werkt alleen als beide pijlen op het lichaam belanden. 

De man is hierop naar het ziekenhuis gebracht om het pijltje te laten verwijderen. Vervolgens werd de verdachte voor nader verhoor ingesloten, evenals de 16-jarige bijrijder. Het geweldsgebruik vanuit de politie zal, zoals gebruikelijk, worden getoetst en geëvalueerd. 

advertentie