Afbeelding
Politie.nl

Politie geeft signaal af: groot ondermijningsactie in Amersfoort

Misdaad

AMERSFOORT De politie, Landelijke Eenheid, het Verkeershandhavingsteam, de Douane, Koninklijke Marechaussee en het UWV werkte samen voor een ondermijningsactie. De actie was gericht op het tegengaan van ondermijnende criminaliteit op de weg.

Dankzij automatische kentekenplaatherkenning, werden verschillende voertuigen en inzittende gecontroleerd. Onder andere voertuigen met inzittenden die verdacht werden van woning- en auto-inbraken zijn onderzocht. Daarnaast is een verdachte aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Ook is een verdachte aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Dit gebeurde op donderdag 11 november.

DUIZEND BEKEURINGEN Verder zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor snelheid, in totaal gaat het om meer dan duizend bekeuringen. Daarnaast zijn er voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden, door rood licht rijden en zonder gordel rijden bekeuringen uitgedeeld.

De politie wil met deze actie het signaal afgeven dat de bestrijding van ondermijning op de weg, een van de belangrijkste prioriteiten is voor een betere samenleving. Grootschalige acties zoals deze gaan in de toekomst vaker voorkomen, laat de politie weten in het persbericht.

advertentie