Afbeelding
Politie.nl

Drie 17-jarigen aangehouden voor in buik steken bij overval

Misdaad

AMERSFOORT Een automobilist werd in september op de Lohengrinstraat in zijn buik gestoken. Na uitgebreid rechercheonderzoek kwamen drie jongens van 17 jaar uit Amersfoort in beeld. Zij werden dinsdag 2 november aangehouden.

Een 21-jarige Amersfoorter reed op zondagavond 26 september, kort na 19.00 uur, vanaf de Romeostraat, de Lohengrinstraat op. Bij een steegje zag hij een man staan die zijn aandacht trok. Hij remde en deed het raampje van z’n witte Opel Corsa naar beneden. Vrijwel meteen kwamen er nog twee mannen aangesneld. Ze eisten geld. Hij wilde zijn raampje weer dichtdoen, maar voordat hij dat kan doen, werd hij door één van de mannen in zijn buik gestoken. De drie mannen renden toen terug het steegje in.

De recherche startte een onderzoek en zette hierbij ook het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld in. Door uitgebreid rechercheonderzoek en de informatie die binnenkwam naar aanleiding van de tv-uitzending, kwamen drie verdachten in beeld. Zij werden dinsdagochtend 2 november buiten heterdaad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Zij zitten vast voor verhoor. Het gaat om drie jongens van 17 jaar uit Amersfoort.

Het onderzoek naar het steekincident wordt onverminderd voortgezet, schrijft de politie. Mochten er nog getuigen zijn die zich niet gemeld hebben of over informatie beschikken die voor het onderzoek van belang kan zijn, worden zij gevraagd contact op te nemen met de recherche in Amersfoort via 0900-8844 of het digitale tipformulier.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie