Afbeelding
Politie.nl

Politie zoekt getuigen van straatroof in Amersfoort

Misdaad

AMERSFOORT Op het Lorreinenplein in Amersfoort heeft vrijdagnacht een straatroof plaatsgevonden. Een 39-jarige man raakte hierbij gewond. Het incident gebeurde rond 1.00 uur.

Het slachtoffer stapte vrijdagnacht uit zijn auto toen er drie mannen op hem af kwamen lopen uit de richting van het Koning Karelpad. Zij droegen allemaal een bivakmuts over hun gezicht. 

BIJTENDE VLOEISTOF De voorste verdachte stapte op het slachtoffer af en spoot hierbij een bijtende vloeistof in zijn ogen. In een reactie sloeg het slachtoffer de dader in het gezicht en wist daarna weg te rennen. 

De verdachten renden de man vervolgens achterna en trapten hem naar de grond. Er ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer zich verdedigde en hard schreeuwde. Hiervan schrokken de verdachten en zij renden vervolgens weg in de richting van de Elegaststraat.

SIGNALEMENT Alle drie de verdachten droegen donkere kleding en een bivakmuts over hun hoofd. Het viel op dat twee daders wat kleiner waren en dat één verdachte langer was met een tenger postuur.

De recherche is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben en die iets kunnen vertellen over deze straatroof. Ook camerabeelden zijn welkom. Getuigen kunnen informatie delen via 0800-6070 of het online tipformulier. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

advertentie