Afbeelding
Opsporing Verzocht

Boze fietser met kort lontje dreigt met vuurwapen

14 oktober 2020 om 07:00 Misdaad

AMERSFOORT Een 30-jarige bouwvakker uit Utrecht werd op donderdag 19 februari plotseling bedreigd door een onbekende man met een vuurwapen. Het slachtoffer was op dat moment aan het werk aan de Ariaweg in de Amersfoortse wijk Schuilenburg. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak en maakte onderstaande reconstructie.

De bouwvakker had vijf minuten eerder een fietser aangesproken op diens gevaarlijke rijgedrag. De onbekende man was daar duidelijk niet van gediend en kwam even later terug om zijn gram te halen. Verschillende getuigen hebben de man goed gezien, waardoor er een goed signalement is.

De politie meldde deze kenmerken van de dader: tussen 25 en 30 jaar oud; lichtgetinte huidskleur; onverzorgd uiterlijk, zwarte snor, vlassig baardje; had een goudkleurige honkbalpet op; trainingsbroek met logo van AC Milan; bril met dun, rond montuur; reed op zwarte omafiets.


De dader had zo’n trainingsbroek met logo van AC Milan aan. - Opsporing Verzocht

Rond 14.00 uur was het slachtoffer met een vorkheftruck steigerdelen aan het verplaatsen aan de Ariaweg. Toen hij op een bepaald moment achteruit reed, schoot de fietser vlak achter de vorkheftruck langs. De bouwvakker schrok en moest vol in de remmen, waarna hij de fietser een verwijtende blik toewierp.

BEDREIGING De onbekende man stopte een stuk verderop en begon de Utrechter verbaal te bedreigen. Ook beet hij hem in niet mis te verstane bewoordingen toe dat ze in ‘zijn’ wijk waren en dat de bouwvakker maar beter uit kon kijken. Daarna fietste hij weg.

Zo’n vijf minuten later was de man echter terug, dit keer te voet. Hij bedreigde de 30-jarige Utrechter nu niet alleen verbaal, maar ook met een doorgeladen vuurwapen. Het slachtoffer wist de boel te sussen voordat het verder uit de hand liep.

UIT DE BUURT ,,De dader is een man met een kort lontje. Hij riep verschillende keren dat het slachtoffer zich in ‘zijn’ wijk bevond en respect voor hem moest tonen. Dat hij eerst op de fiets en even later te voet was, lijkt te bevestigen dat hij zelf in de wijk Schuilenburg woont; mogelijk in de omgeving van de Ariaweg”, aldus de politie.

De politie wil graag weten wie weet of vermoedt wie de dader is, en wie heeft gezien waar de man vandaan kwam of heenging. Informatie kan worden doorgegeven via  de Politie Opsporingstiplijn (gratis) op tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (gratis) op tel. 0800-7000. Ook online een tip doorgeven is mogelijk, dat kan via dit tipformulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie