Afbeelding
Politie.nl

Amersfoorters aangehouden op verdenking wapenbezit

21 juli 2020 om 13:10 Misdaad

AMERSFOORT Twee Amersfoorters, van 31 en 28 jaar, zijn maandagavond 20 juli aangehouden op verdenking van wapenbezit. De politie heeft maandag de twee verdachten stilgezet op de Laan van Vollenhove in Zeist. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. 

Circa twintig minuten daarvoor meldden twee bijzondere opsporingsambtenaren dat ze in Amersfoort op de Utrechtseweg drie mannen in een auto hadden zien stappen, van wie één een vuurwapen in zijn broeksband had zitten. De boa’s volgden de auto richting Soesterberg en Zeist en gaven onderweg steeds de positie door aan de politie. Die nam de achtervolging over en bracht de auto tot stoppen op de Laan van Vollenhove. 

PROCEDURE Op dat moment zaten nog maar twee mannen in de auto. Vanwege het vermoeden van verboden wapenbezit, startten de agenten een zogenoemde uitpraatprocedure. De inzittenden stapten uit, maar bleken niet in bezit van een vuurwapen. In de omgeving is nog gezocht naar de mogelijke derde inzittende en het wapen, maar die werden niet meer aangetroffen.

De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Een van hen bleek in bezit van een wikkel met vermoedelijk een gebruikershoeveelheid drugs. Nader onderzoek wordt ingesteld, onder meer naar eventuele verborgen ruimtes in de in beslag genomen auto.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie