Afbeelding
Jeroen van der Veer

Bewoners Kruiskamp maken zich zorgen; 'Het is een ghetto'

28 juni 2020 om 19:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT De bewoners van Kruiskamp zijn het zat en willen dat er actie wordt ondernomen om hun wijk schoon te maken. In veel straten ligt afval en soms is dit wel meters hoog. Daarnaast maken diverse inwoners van deze omgeving zich ook zorgen over het grote aantal drugsdealers.

door Jeroen van der Veer

Wie in het Kruiskamp rijdt, kan het niet zijn ontgaan. Op veel hoeken van de straat ligt een enorme berg met afval. Vooral rondom de omgeving van de Magelhaenstraat en de Vasco Da Gamastraat is het een treurig gezicht. Bankstellen, matrassen en grote kartonnen dozen zijn enkele voorbeelden van wat men op straat tegenkomt. 

Enkele buurtbewoners zeggen meermaals de gemeente te hebben ingeschakeld, maar dat het probleem nog niet is opgelost. Mede daarom heeft de politieke partij DENK nu actie ondernomen. Zij stellen schriftelijke vragen en hebben hun zorgen kenbaar gemaakt. ,,Het afvalprobleem en de verloedering van de wijk loopt uit de hand. Wijkbewoners hebben het gevoel dat de gemeente hen in de steek laat en geen energie meer in de wijk wil steken vanwege de toekomstige sloopplannen."

,,Wij van DENK vinden het onacceptabel dat bewoners van Amersfoort letterlijk in de stank en rotzooi worden gelaten", aldus Tahsin Bu¨lbu¨l. ,,Wij vinden dat iedere Amersfoorter recht heeft op een gezonde, schone en mooie wijk."

Naast het afvalprobleem is er volgens omwonenden nog een groot irritatiepunt; drugsdealers. Meerdere personen laten weten dat er flink gedeald wordt in de wijk. ,,Ik heb nog nooit zoveel wietlucht in een wijk geroken als bij ons", aldus een bewoner die anoniem wil blijven. ,,Ik had niet voor mogelijk gehouden dat een wijk stap voor stap binnen een paar maanden veranderd in een ghetto. Een buurt waar de politie niet eens meer durft te surveilleren." 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie