Afbeelding
Screenshot Opsporing Verzocht

Man (90) leest emotionele brief voor in Opsporing Verzocht

3 december 2019 om 21:52 Misdaad

AMERSFOORT In een emotionele brief heeft een 90-jarige inwoner van Amersfoort in het programma Opsporing Verzocht verteld wat hem op maandag 4 november is overkomen. De man werd rond 19.00 uur overvallen in zijn eigen woning aan de van Reijmerkinkstraat.

door Jeroen van der Veer

,,De daders beseffen volgens mij niet wat zij de medemens aandoen", zijn één van zijn eerste woorden. De 90-jarige man woont alleen en was al op zijn hoede voor babbeltrucs.

AUTOPECH Op die maandagavond was de Amersfoorter bezig met de kerstverlichting, toen er opeens twee mannen voor zijn deur stonden. Zij belden aan en de man was eigenlijk niet van plan open te doen. Doordat de twee schreeuwden dat hun auto pech had en zij daarom water nodig hadden, ondernam de huisbewoner actie.

 ,,Ik vertelde hun dat er buiten een waterkraan tegen de muur aangebracht was", leest de man voor, terwijl het programma een reconstructie toont. ,,Ik gaf hun twee plastic bekertjes door de brievenbus."

ZEER ANGSTIG Uiteindelijk stuurde de man het tweetal weg, omdat het hem toch niet lekker zat. Terwijl hij zelf doorging met de kerstversiering, stond het duo opeens in de woning. Zij hadden de deur geforceerd en overvielen vervolgens de man. ,,Ik kon geen kant meer op en ik voelde mij zeer angstig", blikt het slachtoffer terug. ,,Op het kastje bij het raam schoven zij alle mooie spullen op de grond", doelend op de foto's van zijn overleden vrouw.

DIERBAAR Van het 90-jarige slachtoffer werd een goudkleurig horloge gestolen dat hij van zijn inmiddels overleden vrouw had gekregen. Daarnaast namen de daders een sleutelbos van hem mee. Het meegenomen horloge is niet veel geld waard, maar is voor meneer wel heel dierbaar. Mogelijk hebben de daders het ergens achtergelaten of geprobeerd te verkopen. Volgens getuigen waren de mannen tussen de 20 en 30 jaar en ze zouden donkere kleding gedragen hebben. 

De politie roept getuigen op zich te melden. 

Bron video: Opsporing Verzocht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie