,,Wij werken niet alleen aan symptoombestrijding
,,Wij werken niet alleen aan symptoombestrijding", vindt Bastian Zaanen. Bianca van der Linden-Snel

'ZEE in beweging helpt'

Nieuws

AMERSFOORT Fysieke en mentale klachten staan vrijwel altijd in relatie tot elkaar. Dat was de reden dat Bastian Zaanen en Pascalle Schoonderwoerd fysiotherapie, coaching en persoonlijke ontwikkeling in 'ZEE in beweging' hebben gebundeld. Een concept dat werkt. In één praktijk worden de fysieke en mentale klachten verholpen.

Bianca van der Linden-Snel

,,Stress of mentale overbelasting zijn vaak de onderliggende oorzaak van fysieke klachten. Nek-, rugklachten, hoofdpijn en langdurige vermoeidheid komen voor bij mensen die overbelast zijn of emotioneel zijn vastgelopen. Dit zijn vaak de voortekenen van overspannenheid of een burn-out. Ons doel is om langdurige vitaliteit te creëren. Door de mentale klachten te behandelen wordt de fysieke behandeling uiteindelijk effectiever. Wij werken zeker niet alleen aan de symptoombestrijding", zegt Zaanen.

PROFESSIONALITEIT Professionaliteit en kwaliteit staan bij de professionals hoog in het vaandel. ,,Wij zijn breed gediplomeerd voor onze expertises. Na onze studie fysiotherapie en psychologie hebben we beiden een post-hbo opleiding integratieve counseling gedaan. Als aanvulling volgen we geregeld verdiepingscursussen en hebben we intervisie met andere experts", aldus Zaanen.

BEHANDELPLAN ,,Als iemand binnenkomt maken wij eerst, samen een persoonlijk behandelplan. Hierbij kijken we of de klachten een diepere oorzaak hebben. Mensen kunnen niet groeien als er op het mentale vlak nog factoren spelen die in de weg zitten. Persoonlijke groei kan pas plaatsvinden als je fysiek en mentaal in balans bent. We werken aan grip, herstel en het realiseren van groei. Daarnaast kijk ik naar stressreductie, ontspanning en mindfulness. Technieken uit yoga en voedingsadviezen kunnen een onderdeel zijn. Mensen stoppen soms dingen weg, maar daar moet je vroeg of laat mee aan de slag. Het gebeurt regelmatig dat wij langdurige lichamelijke klachten toch op kunnen lossen door de lichamelijke en mentale factoren aan te pakken", zegt Schoonderwoerd.

VOORKOMEN ,,Soms zijn mensen nog niet overspannen, maar voelen ze zich wel gehaast of rusteloos. Slecht slapen, onvrede op het werk, het gevoel van stress, het zijn voortekenen. Het is belangrijk dat mensen luisteren naar de signalen van hun lichaam en deze niet negeren. Door op tijd aan de bel te trekken voorkom je een burn-out of fysieke klachten. De stap naar een coach- counselor maken vinden mensen vaak groot. Dat is totaal niet nodig. Onze praktijk is laagdrempelig en het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos. Wij helpen hen met het doorbreken van patronen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

WORKSHOP ZEE in beweging geeft donderdag 12 juli vanaf 19.30 uur de workshop: Van stress naar ontspanning. Inschrijven kan via de website.

a [ZEE in beweging, Ruimtevaart 54, 3824 MX Amersfoort, www.zeeinbeweging.nl, info@zeeinbeweging.nl, 06-48634637 / 06-39464678

advertentie