Kirsten König
Kirsten König niet bekend

Amersfoortse op shortlist Boekverkoper van het jaar

Nieuws Deel je nieuws

De Amersfoortse Kirsten König van De Kinderboekwinkel in Amsterdam heeft de shortlist bereikt van de verkiezing Boekverkoper van het jaar. Dit maakte Stichting Elspeet vandaag bekend tijdens haar jaarlijkse conferentie. König is een de vijf boekhandelaren die na een eerste stemronde de meeste publieksstemmen kregen.

 

Nu is het de beurt aan de vakjury, bestaande uit boekenvakprofessionals. Op 27 augustus laten zij weten wie zich Boekverkoper van het jaar 2018-2019 mag noemen. De winnaar ontvangt een oorkonde en de Albert Hoogeveen Bokaal, vernoemd naar een legendarische Groningse boekverkoper.

 

Stichting Elspeet kent jaarlijks een prijs toe aan de meest enthousiaste en servicegerichte boekhandelaar. Om de verkiezing te winnen moet de verkoper opiniërend zijn, spraakmakend, actief en enthousiasmerend. Ook moet de boekhandelaar veel kennis hebben van boeken en het boekenvak.

 

De verkiezing vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats. Vorig jaar werd Margreet de Haan van boekhandel ’t Spui in Vlissingen uitgeroepen tot Boekverkoper van het jaar.

 

EINDE PERSBERICHT

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

advertentie