De Matchbeurs; feest van ontmoeting en verbinding

Nieuws Deel je nieuws

Maandag 11 juni organiseert Matchpoint haar inmiddels bekende én succesvolle Matchbeurs in Hart van Vathorst. Namens de gemeente Amersfoort zal wethouder Stegeman de eerste match maken. Er worden ruim 150 bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven verwacht.

Wat is de Matchbeurs
Amersfoortse bedrijven die zich willen inzetten voor de lokale samenleving, kunnen op de Matchbeurs in contact komen met maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven die een doel, droom, wens of hulpvraag hebben waarbij ze de inzet van ondernemers goed kunnen gebruiken. Zo wordt er door maatschappelijke organisaties bijvoorbeeld gezocht naar hulp bij het schilderen van de trap in een clubhuis of de speeltoestellen in een speeltuin. Diverse organisaties willen graag met hun cliënten een dagje op stap en ook advies op het vlak van social media en fondsenwerving is zeer gewenst.

Bedrijven steken graag de handen uit de mouwen om een middag te klussen of in de tuin te werken.  Er wordt aangeboden om pannenkoeken te bakken voor kinderen of om ouderen mee te nemen naar de dierentuin. En ook aan aangeboden kennis ontbreekt het niet. Van het maken van professionele foto’s, een lunchbijeenkomst voor werknemers met schulden tot een coachsessie Leiderschap waarbij paarden ingezet worden. Nieuw dit jaar is de rubriek ‘Ruimte aangeboden’ waarbij bedrijven maar ook maatschappelijke organisaties hun kantoor of clubhuis beschikbaar stellen.

Matchpoint Zinvol zaken doen
De Matchbeurs is een initiatief van stichting Matchpoint Zinvol zaken doen, en wordt georganiseerd voor haar netwerk van aangesloten bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven uit Amersfoort. De Matchbeurs in Amersfoort is één van de grootste beursvloeren voor maatschappelijk betrokken ondernemen in Nederland.

Matchpoint is intermediair maatschappelijk betrokken ondernemen. Er zijn ruim 80 bedrijven aangesloten bij de stichting en evenzoveel sociale partners.

Maatschappelijk betrokken ondernemen
Onder maatschappelijk betrokken ondernemen wordt verstaan het door bedrijven beschikbaar stellen van werknemers (medewerkersvrijwilligerswerk), het doneren van middelen, het inzetten van kennis, kunde en netwerk voor het maatschappelijk veld. Bedrijven maken zo kennis met een andere wereld, en het maatschappelijk veld kan haar doelen beter verwezenlijken dankzij de inzet van bedrijven.

advertentie