Afbeelding
Healthy Urban Office ChallengeHealthy Urban Office Challenge

Arcadis Amersfoort wint Healthy Urban Office Challenge

Nieuws

AMERSFOORT Arcadis Amersfoort mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren. De prijs ter waarde van 22.500 euro bestaat uit een pakket van prijzenpartners met daarin producten en diensten die de winnaar helpen om verdere plannen en ambities te realiseren. Finalist Koninklijke Ginkel Groep ging met de publieksprijs naar huis.

Onder leiding van voorzitter Jaap van Rhijn beoordeelde de jury de drie finalisten en keek daarbij vooral naar overall ambitie, integraliteit, innovativiteit, brede toepasbaarheid en de mate waarin het project anderen inspireert om hun kantoor te verduurzamen. De winnaar is op woensdag 30 mei bekendgemaakt tijdens de finale van de challenge.

De jury roemde de aanpak van Arcadis om de integraliteit. Ook vond zij het bewonderingswaardig dat Arcadis de lat voor zichzelf elke keer hoger legt en daarmee duurzaamheid steeds op de agenda houdt. De jury: ,,De aanpak is zeer reproduceerbaar. Niet alleen regionaal, maar zelfs nationaal en internationaal: iets wat Arcadis ook daadwerkelijk in de praktijk brengt."

Arcadis, een wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie, huurt een gebouw direct aan het centraal station in Amersfoort. Arcadis heeft mooie, integraal doordachte maatregelen doorgevoerd en heeft ook ambities voor de toekomst. Zo stimuleert Arcadis gezond eten, bewegen en een aangename werkomgeving. En beschikt ze over meerdere keurmerken, waardoor de duurzaamheidsprestaties meetbaar en transparant zijn.

Tijdens deze challenge is de regio Utrecht en Amersfoort op zoek naar inspirerende organisaties met ambitieuze projecten om kantoorpanden groen, gezond en slim te maken. Juryvoorzitter Jaap van Rhijn: ,,We komen weer in een tijd dat je trots mag zijn op waar je werkt. Tijdens de crisis mocht het niet teveel kosten, maar nu wordt een groen, gezond en slim kantoor belangrijk voor mensen. De Healthy Urban Office Challenge is dan ook meer dan marketing. Natuurlijk krijgen de finalisten en winnaar aandacht en een prijzenpakket, maar de interne trots van huurders en medewerkers is belangrijker. Het is echt meer dan de prijs ophalen. Meedoen betekent niet dat het kantoor al honderd procent groen, gezond of slim hoeft te zijn. De sfeer onder de deelnemers is dat ze graag ideeën delen, en dat iedereen het morgen graag beter wil doen dan vandaag. De wereld verandert namelijk al zo snel, dat kan je niet in je eentje bijbenen."

De Healthy Urban Office Challenge is een initiatief van Gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, provincie Utrecht en Economic Board Utrecht.

Video: Economic Board Utrecht/YouTube.

advertentie
advertentie