Een aantal ondernemers organiseert de Griekse dagen in winkelcentrum Emiclaer.
Een aantal ondernemers organiseert de Griekse dagen in winkelcentrum Emiclaer. Arjan Klaver

Emiclaer in Griekse sferen

Nieuws

AMERSFOORT Jaarlijks vliegen zo'n half miljoen Nederlanders naar Griekenland aan de Middellandse Zee Reisdoel is in de meeste gevallen de zonovergoten eilanden, zoals Kreta, Kos, Corfu en Rhodos. Om alvast in de stemming te komen, is een deel van winkelcentrum Emiclaer op 11 en 12 mei in Griekse sferen gehuld.

Arjan Klaver

Het belooft net als in voorgaande jaren weer een en al gezelligheid te worden", steekt Hille Hoffschlag van wal. Hij is samen met zijn partner Paul eigenaar van PH snoep en cadeau. Beiden lijken helemaal klaar te zijn voor de twee Griekse dagen die vier detaillisten in dit in deel van Winkelcentrum Emiclaer gaan houden.

„Uiteraard zorgen we net als de samenwerkende detaillisten dat de twee feestelijke dagen worden ondergedompeld in de kleuren van de Griekse vlag: wit en blauw. Zo zullen we heel wat wit en blauw ijs gaan scheppen. Daarnaast hebben we chocowine. Dit is een enorme hit in Amerika. Lekker gekoeld als aperitief in een wijnglas. Je kunt er diverse cocktails mee maken, of als topping over een dessert gebruiken. Ook heerlijk bij de koffie of langzaam opgewarmd met slagroom. En als laatste verkopen we tijdens de twee feestdagen harde ouzosnoepjes. Kortom, bij ons zijn alle zoete ingrediënten voorradig om te kunnen dagdromen over een goede zonvakantie in Hellas, zoals de Grieken hun land ook graag noemen."

MUZIEK ,,Ongetwijfeld dat we onze jukebox hebben gevuld met vinyl van Yorgos Dalares en Mikis Theodorakis. Wil je er alvast een ouzosnoepje op je tong laten smelten?"

ZINTUIGEN Naast PH snoep en cadeau pakt ook Opticlaer Opticiens uit tijdens de Griekse tweedaagse. 's Avonds is deze winkel een opvallend baken van Winkelcentrum Emiclaer en overdag is alle expertise gebundeld om de klant van dienst te zijn. „Uiteraard komt de consument bij ons ogen en oren tekort", aldus Wim Lafeber, directeur/eigenaar van Opticlaer Opticiens en Opticlaer Horen.

ZONNEBRILLEN „Voor beide zintuigen hebben we oplossingen. Want naast Opticlaer Opticiens kunnen we ook via Opticlaer Horen de consument van dienst zijn. Voorts kan de consument tijdens de Griekse dagen ons assortiment met zonnebrillen ontdekken. Zonnebrillen beschermen uw ogen tegen fel licht en schadelijke UV-straling, maar zijn ook een niet meer weg te denken mode-artikel. We verkopen zonnebrillen van diverse exclusieve modelabels. Ook bekende, toegankelijke merken zijn bij ons te vinden. Altijd van hoge kwaliteit."

Lafeber vervolgt: ,,Een zonnebrillencollectie die goed bij onze klanten in de smaak valt is bijvoorbeeld Chanel. Niet zo gek, want de zonnebrillen zijn jong, fris en gewoon ontzettend fraai. Of wat dacht u van de collectie zonnebrillen van Ray-Ban?Een echte klassieker onder de zonnebrillen dus. Maar komende zomer kan de neusbrug op de Griekse eilanden in de Ionische Zee ook wel wat kleur gebruiken. Wat dacht je van het merk Oakley, Tom Ford of Helly Hansen? Kortom, met een zonnebril van Opticlaer Opticiens is de aanloop naar een zonnige vakantie begonnen."

FEMM, MODE & MEER De opmerking van Wim Lafeber veroorzaakt een gulle glimlach op het gezicht van Petra Glandorf. Uiteraard heeft zij met haar net 'nieuwe' winkel Femm, Mode & Meer een aandeel in dit mediterraan winkelfeestje. „Femm, Mode & Meer is in die twee dagen te herkennen aan de etalage en de winkelruimte die een en al zonnig Griekenland zal uitstralen. Uiteraard zijn er mediterrane hapjes en drankjes en kortingen en tonen wij de zonnige kant van al onze collecties.

Zoals Dreamstar. De kleding van dit Nederlandse merk is vrouwelijk, met een casual touch en heeft een comfortabele pasvorm. Perfect ook voor de modebewuste en actieve vrouw, die midden in het leven staat. Nog enkele leuke merken zijn Esqualo en Tramontana: fleurige jurkjes, tops, blouses: alle in mooie pasvormen en fijne materialen. Tramontana weet altijd als beste de hand te leggen op fraaie stijlvolle dessins."

LIVERA Voor Herma ter Welle, die initiatiefneemster is van de Griekse dagen, mogen de twee feestelijke dagen die de vier detaillisten in petto hebben, vandaag al beginnen. Het wordt dubbel feest omdat haar winkel Livera Amersfoort Noord recentelijk shop of the Year is geworden. „Livera biedt een wisselende collectie in lingerie-, nacht en badmode en heeft naast haar eigen merk, bekende A-merken in het assortiment met toppers als Esprit, Triumph, Chantelle, Sunflair, Beachlife en Pastunette.

Uiteraard komen de kleuren van een groot deel van ons assortiment overeen met de kleuren van de Griekse vlag. Daarnaast heeft Livera het hele jaar door een sterke basiscollectie. Uiteraard hebben we gedurende de twee Griekse dagen volop leuke weetjes en de nieuwste collecties. Ben je op zoek naar de nieuwste badmode? Livera heeft een uitgebreid assortiment bikini's, mix-and-match, tankini's en badpakken. En met een strandjurkje maak je je outfit compleet."

Het belooft een feest te worden met aantrekkelijke prijzen, lekkere hapjes en drankjes, goody bags en tussen 12.00 uur en 17.00 uur een live optreden van een DJ.

a        [Livera Amersfoort Noord, Emiclaerhof 364, Amersfoort, 033 - 4561066.

a        [Femm Mode & Meer, Emiclaerhof 362, Amersfoort, 033 - 4559937.

a        [PH snoep en cadeau, Emiclaerhof 360, Amersfoort, 033 - 2586366.

a        [Opticlaer Opticiens, Emiclaerhof 370, Amersfoort, 033 - 4551136.

advertentie
advertentie