Museum Flehite weer zes dagen per week open

19 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De bouwwerkzaamheden aan de fundering van Museum Flehite verlopen voorspoedig. Het hak- en breekwerk is op 28 februari klaar en de daarmee gepaard gaande geluidsoverlast voorbij. Dat betekent dat het museum vanaf 1 maart weer reguliere openingstijden hanteert.

Vanaf 1 maart 2014 zijn de openingstijden van Museum Flehite: dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, op maandag gesloten.

De collectie verrijkt

Vanaf 1 maart kunnen mensen ook weer op doordeweekse dagen een bezoek brengen aan de tentoonstelling De collectie verrijkt. Deze expositie toont een gevarieerde selectie van aanwinsten waarmee de museumcollectie sinds 2000 is aangevuld. Te zien zijn werken van onder meer Dirk Boode, Albert Fiks, Engelbert L'hoëst, Lotte Mayer, Kees Maks, Uwe Poth, J.P van Wisselingh, H.J. Wolter en Matthias Withoos. Op de museumzolder zijn diverse werken van de Nederlandse grafisch kunstenaar M.C. Escher te zien. Deze zijn afkomstig uit de kunstcollectie van de gemeente Amersfoort, die Museum Flehite beheert.

De bouwwerkzaamheden zijn per 1 maart nog niet geheel afgerond. Dat betekent dat nog niet alle zalen toegankelijk zijn voor publiek. Verwacht wordt dat de totale verbouwing tot medio april 2014 duurt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie