Vijftig procent meer bezoeken voor Podium De Kelder

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Podium De Kelder sprak in juli 2013 al van een positief begin van het jaar. Deze trend zette de rest van het jaar door. Met trots kan De Kelder spreken van een positief 2013 met een flinke stijging in activiteiten, bezoekaantallen en de start van een nieuw festival I am the City. Het jaar begon goed met de ondertekening van de intentieverklaring voor Hal 6 in De Nieuwe Stad.

Er werden in 2013 door De Kelder 84 popculturele activiteiten georganiseerd tegen 71 in 2012. Niet alleen het aantal activiteiten steeg, maar ook het aantal bezoeken en zelfs fors; was er in 2012 nog sprake van 11.638 bezoeken, in 2013 waren dit er 17.687, een stijging van meer dan vijftig procent). Daarmee verbeterde ook de gemiddelde bezetting per activiteit: van 164 in 2012 naar 211.

2013 was het jaar met een recordaantal uitverkochte shows voor de zaal. Zo verkochten onder andere concerten van De Staat, Wende, Mister and Mississippi, DeWolff en Nielson uit. Ook de dancenachten verliepen goed. Dansfeest Fuel (Het Klassiek) verkocht drie keer op rij volledig uit, en ook Hell's Basement, Plaatjes en Kapot Los verkochten een aantal keer uit.

I am the City vond in november voor het eerst plaats in Amersfoort. Met I am hte City brengt De Kelder het hele popculturele scala onder de aandacht in één creatief festival.

Op maandag 13 januari tekende De Kelder samen met De Nieuwe Stad een intentieverklaring over Hal 6 in de voormalige Prodentfabriek. Hiermee is een flinke stap gezet naar een nieuw onderkomen voor het podium en bovenal een nieuw inhoudelijk concept.

De agenda voor komend half jaar is gevuld met namen als Loïs Lane, Taymir, Popa Chubby en Het Leger van JeBroer. Deze podiumactiviteiten worden uitgebreid met evenementen en concerten op locatie. Ook dit jaar zal Podium De Kelder weer concerten programmeren bij De Inspiratieboot, film en concertavonden bij De Vereeniging en festival I am the City organiseren.

Samenwerkingsverbanden met partijen uit de stad zoals Nachtbrigade, Het Klassiek en Per Expressie blijven in 2014 ook omcirkeld in de agenda staan. Beginnende met Nachtbrigade: Winterparade op zaterdag 15 maart in de De Nieuwe Stad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie