Rik van den Bergh en Bart van Lier in De Observant

23 januari 2014 om 00:00 Nieuws

OBSERVANT - Op woensdag 5 februari treedt het Rik van den Bergh / Bart van Lier vijftet op in Stadscafé de Observant. Naast Bart van Lier (trombone en bastrompet) en Rik van den Bergh (baritonsaxofoon) bestaat deze formatie uit Edgar van Asselt (piano), Marius Beets (contrabas) en Eric Ineke (drums)

Het Rik van den Bergh/Bart van Lier 5tet is wat betreft bezetting uniek in de geschiedenis van de Nederlandse jazz: niet eerder stonden er trombone en baritonsaxofoon in de frontline. De 'sound' van de band is hierdoor soms stevig, soms omfloerst, soms vet, maar altijd ongelofelijk warm en rond. De bop uit de jaren 50 en 60 vormt de wortels, maar de stevige boom die hieruit groeit is wel degelijk eigentijds. De energie en het plezier waarmee het kwintet muziek maakt is overweldigend.

Het Rik van den Bergh/Bart van Lier 5tet speelde als gelegenheidsbezetting voor het eerst in november 2010. Het publiek was laaiend enthousiast en ook het kwintet zelf had enorm veel plezier in het samen musiceren. Zoveel zelfs dat zij na afloop er unaniem over eens waren dat dit vaker moest gebeuren.

De aanvangstijd van dit concert is 20:30 uur en de toegang is gratis. Op www.observant.nl staat de programmering van de komende weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie