Gymsportevenement zet Amersfoort in beweging

19 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Lokale gymclubs organiseren van 2 tot en met 5 januari de tweede editie van Het Grote Gymfeest. Ook bij NIKA - Hoogland wacht jongens en meisjes uit de buurt een programma vol beweging. Via uitdagende workshops en proeflessen, waaronder gymmen, dansen en freerunning, maken kinderen kennis met de gymsport. Kinderen vanaf twee jaar zijn welkom. Ruim 120 clubs in Nederland doen mee. Het Grote Gymfeest is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Diverse topsporters zetten zich in voor het evenement, waaronder tweevoudig olympiër trampolinespringen Rea Lenders: "De KNGU stimuleert clubs te vertellen wat zij allemaal doen op weg naar een succesvol gymfeest. Clubs met opvallende acties maken tijdens Het Grote Gymfeest kans op Meet & Greets en clinics van echte wereldtoppers. Of ik daarbij zit? Wie zal het zeggen, ik zou het in ieder geval erg leuk vinden om het land in te gaan en enthousiaste jongens en meisjes te ontmoeten", aldus Lenders.

Succesformule

Jaap Wals, directeur KNGU: "Het succes van de eerste editie van Het Grote Gymfeest was ongekend. Maar liefst 14.250 deelnemers vonden in de kerstvakantie de weg naar een gymclub bij hen in de buurt. Direct na afloop meldden zich al 225 nieuwe leden aan bij verenigingen verspreid in Nederland. Daarnaast zijn er zo'n 588 proeflessen geboekt. Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer we dat kunnen evenaren of wellicht overtreffen. Onze ambitie is iedereen een leven lang te laten bewegen. Liefst al op jonge leeftijd. Het Grote Gymfeest is een fantastisch middel om dat te stimuleren. Wij kunnen niet anders dan dit voortzetten. Het is een leuk en nuttig uitje voor kinderen in de vakantie. Bovendien is er altijd wel een gymclub dichtbij."

Alles over Het Grote Gymfeest is te vinden op www.hetgrotegymfeest.nl. Daar kan iedereen ontdekken welke clubs hun deuren openstellen van 2 tot en met 5 januari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie