Veel Kidsproof activiteiten in de kerstvakantie

12 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Nog een paar nachten slapen en dan is het kerstvakantie. Veel kinderen kijken uit naar twee weken niet naar school hoeven, uitslapen, leuke dingen doen en natuurlijk de Kerstdagen en Oud en Nieuw. En veel kinderen hopen op sneeuw en ijs.

Twee weken lang vrij! Het lijkt een eindeloze tijd waarin alles mogelijk is. Dat ene boek eens lezen, urenlang spelen met lego of playmobil, lekker gamen, wii-en of op de tablet spelletjes doen. En natuurlijk eropuit met elkaar, leuke dingen doen, de stad in, shoppen, naar het theater, museum of de film. Wie weet kan er nog geschaatst worden op natuurijs of met sneeuw gespeeld.

Voor kinderen die workshops willen volgen of willen meedoen aan een voorstelling of andere activiteit, is er genoeg te doen in Amersfoort in de Kerstvakantie. Zo is er dit jaar weer het Winterkwartier, dat de hele vakantie duurt. Elke dag zijn er kinderactiviteiten als lasergamen, koekjes bakken en een zeskamp. Waar iets oudere kinderen ook aan mee kunnen doen is een uniek theaterspektakel Sylvester bij Stichting Nieuwe Erven. In drie dagen wordt er een complete theatervoorstelling in elkaar gezet, inclusief decor en kostuums. Op de laatste dag is er een voorstelling voor publiek.

In het nieuwe Dierenbeschermingscentrum is een KidsEvent waarbij kinderen de dieren kunnen helpen om de winter door te komen. En ook de kinderboerderijen organiseren leuke activiteiten voor kinderen.

Tuincentra hebben mooie kerstshows om in Kerstsfeer te komen en er zijn speciale kerstwandeltochten in verschillende (natuur-)gebieden.

De theaters en bioscopen laten mooie films en voorstellingen zien voor groot en klein; er is veel keus. Zoals het festival Winterkost in De Lieve Vrouw, waar jeugdtheater voorgeschoteld wordt aan kinderen vanaf drie jaar. Ook de Flint biedt veel moois deze vakantie, van dans tot kindertheater. En ook de poppentheaters hebben ieder hun eigen programma. Kortom, kinderen in Amersfoort hoeven zich niet te vervelen deze Kerstvakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie