Nationale Veldrit Amersfoort

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wielervereniging Eemland houdt zaterdag 7 december de 34ste editie van de Nationale Veldrit van Amersfoort in de bossen van Birkhoven. Ook dit jaar is er weer volle medewerking vanuit de Stichting Het Utrechts Landschap.

Tijdens deze 34ste uitvoering van dit wielerfestijn komen alle amateurcategorieën aan de start met uitzondering van de jeugd. Vanaf 11.00 uur is er ieder half uur een start. De Beloften en de Elites vormen om 15.00 uur het spetterende sluitstuk van deze Nationale Veldrit. Zij rijden een wedstrijd die een uur in beslag zal nemen.

De Nationale Veldrit Amersfoort kent weer een mooi deelnemersveld van ruim 150 renners en rensters uit het gehele land. Daarnaast starten er ook weer veel regionale kanshebbers waaronder WV Eemland leden zoals Teun van den Burg uit Baarn en districtskampioen Raphael Spier uit Hilversum. Beiden komen uit inde categorie Beloften. Al met al een groots wielerfestijn waar het publiek zoals gewoonlijk weer vrije toegang heeft. Met 300 leden en 200 licentiehouders is WV Eemland een van de grootste wielerverenigingen van Midden Nederland. De vereniging richt zich voornamelijk op de breedtesport waarbij ook doorstroming naar topsport zeker wordt ondersteund.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie