Inschrijving vierde Kerstmannenloop van start

Nieuws

AMERSFOORT - De grootste Kerstmannenloop van Nederland start donderdag 19 december. Dan rent een rood-witgeklede stoet hardlopers door de straten van Amersfoort en iedereen kan hieraan mee doen. Het betreft een 'social run' met als goed doel het Longfonds, de organisatie is in handen van www.loopnu.nl.

Het hardloopevenement is al de vierde editie en het is geen wedstrijd, maar een gezamenlijk hardloop evenement waar jong en oud aan deel kan nemen. Start en finish zijn op het Eemplein, waar ook de tijdelijke ijsbaan staat. Het moet een feestje worden met na afloop een afterparty bij Zandfoort aan de Eem. Er kunnen tweeduizend lopers meedoen en de afgelopen jaren was het ruim voor de startdatum uitverkocht.

De loop biedt een parcours voor mensen die eens iets anders dan anders willen lopen. Er wordt als groep gelopen, het gaat niet om snelle individuele tijden en er is geen tijdsregistratie. Met deze 'social run' gaan de lopers de koopavondbezoekers een bijzondere avond bezorgen, onderweg is muziek aanwezig op verschillende plekken in de stad.

Start van de 5 kilometer is om 19.30 uur op het Eemplein, verwachte aankomst om 20.15 uur. Het parcours gaat door de Langestraat en onder meer de Muurhuizen, daarna nog een lus door het Eemkwartier.

Inschrijven kan via www.loopnu.nl. De kosten zijn 11 euro. Iedere deelnemer krijgt daarvoor een kerstmannen of kerstvrouwenpak.

advertentie