Raadslid Sieta Koet en GroenLinks uit elkaar

26 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Sieta Koet gaat als zelfstandig raadslid verder. Dit hebben Koet en de fractie van GroenLinks Amersfoort maandagavond besloten en bekend gemaakt. Dit is volgens GroenLinks een 'logische stap na het besluit van Koet om voor een andere partij te kiezen'. Koet sluit zich naar verwachting aan bij Amersfoort 2014.

Sieta Koet trok zich donderdag tijdens de ledenvergadering van GroenLinks terug van de kandidatenlijst. Er was geen plek voor haar in de top vijf en daarop besloot zij zich niet meer verkiesbaar te stellen voor deze partij.

Na maart 2014 wil Koet voor een andere partij in de raad. Daarom vinden zij en de fractie van GroenLinks het duidelijk naar de kiezer dat zij nu al niet meer voor GroenLinks optreedt. ,,Ik zal mij als raadslid op dezelfde manier blijven inspannen. Mijn inzet en ambitie voor een groene en sociale

stad veranderen niet", meldt Koet een persbericht. GroenLinks heeft begrip voor de beweegredenen van Koet, maar vindt het jammer dat de fractie niet meer als vijftal verder kan in deze laatste periode.

Tussen 11 maart en 14 december 2010 zat Koet in de gemeenteraad voor de BPA. Tot de zomer van 2010 was ze werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht. In 2005 is ze afgestudeerd als Milieukundige op het gebied Milieubeleid en Management.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie